Δεν ήχησε η καμπάνα σήμερα το πρωί στην Αγ. Θεοδώρα Κολινδρου - Εκατοντάδες πιστοί έξω από το Ναό, αντιδρώντας στην απόφαση του Μητροπολίτη να μετακινήσει τον εφημέριο.

Δεν ήχησε σήμερα το πρωί η καμπάνα και δεν τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Θεοδώρας Κολινδρού, για πρώτη φορά μετά την ίδρυση της ενορίας.

Αν και από τα ξημερώματα δεκάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο του Ναού, κανείς τους όμως δεν θέλησε να μπει μέσα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην απόφαση του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνας κ. Γεώργιο, να μετακινήσει τον επί 20 συναπτά έτη εφημέριο του Ναού π. Χρήστο Παπαϊωάννου.

Η Μητρόπολη είχε στείλει άλλο Ιερέα για να λειτουργήσει στην Αγία Θεοδώρα, αλλά δεν μπόρεσε να τελέσει το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, χωρίς την παρουσία πιστών εντός του Ναού και αποχώρησε μετά την τέλεση του όρθρου. Οι ενορίτες της Αγίας Θεοδώρας και κάτοικοι που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Ναό επεσήμαναν πως δεν έχουν θέμα με τον Ιερέα που στάλθηκε από την Μητρόπολη, αλλά με την πράξη τους αυτή θέλουν να δείξουν την αντίθεση τους στην απόφαση του Μητροπολίτη, η οποία θεωρούν πως τους προσβάλει και τους αδικεί.

Ο πατήρ Χρήστος Παπαϊωάννου είναι στη συγκεκριμένη ενορία 20 ολόκληρα χρόνια και είναι ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό. Προσέφερε ένα πλούσιο και πολυποίκιλο πνευματικό έργο, έφερε τον κόσμο στην Εκκλησία, ιδιαίτερα τους νέους και τα παιδιά. Αυτό που ζητούν από τον Μητροπολίτη, είναι να ανακαλέσει την απόφασή του και να συνεχίσει να επιτελεί τα πνευματικά του καθήκοντα ο πατήρ Χρήστος στην ενορία τους.

από kosmospierias.gr

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.