Η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στα πλαίσια των επετειακών εορταστικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 διοργανώνει Επιστημονικά Συνέδρια.
Στα πλαίσια αυτά από 18 έως 20 Οκτωβρίου έχουν προγραμματισθεί οι εργασίες του Ζ’ Διεθνούς Συνεδρίου στην Αθήνα.

Την Πέμπτη 18η Οκτωβρίου, λοιπόν, θα λάβει χώρα η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου με θέμα: «Οι φιλελεύθεροι θεσμοί του Αγώνος της Ελληνικής Επαναστάσεως». Την ομιλία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Εξοχώτατος κ.κ. Προκόπης Παυλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στην επετειακή αυτή εκδήλωση έχουν κληθεί και οι Σεβ. Μητροπολίτες της Εκκλησίας μας, μεταξύ αυτών δε και ο ημέτερος Ποιμενάρχης.
Πλην όμως ο Σεβ. κ. Αμβρόσιος ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, επειδή η Ιερά Σύνοδος στο καταρτισθέν εορταστικό Πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ούτε τα μαρτυρικά Καλάβρυτα, ούτε την ιστορική Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, ούτε τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας, δηλ. του Αιγίου, ούτε και τη μεγάλη Μάχη του Μεγ. Σπηλαίου, στην οποία κατατροπώθηκε ο Ιμπραήμ Πασάς.

Σχετική διαμαρτυρία είχεν αποστείλει προς την Ιερά Σύνοδο. Για την παράλειψη αυτή ὁ Ποιμενάρχης μας έχει διαμαρτυρηθεί με αναφορά του προς την Ιερά Σύνοδο ήδη από της 9ης Αυγούστου τρ. έτους, όταν δηλ. γνωστο-ποιήθηκε το Πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων.

Επειδή στο διάβημα εκείνο δεν έτυχε κάποιας απαντήσεως μέχρι σήμερα, αποφάσισε πρώτον μεν να μη παρευρεθεί στη μεθαυριανή εορταστική εκδήλωση και δεύτερον, με νεώτερη αναφορά του προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο (Δ.Ι.Σ.), να γνωστοποιήσει τους λόγους της μη συμμετοχής του στις εργασίες του Ζ΄ Διεθνούς Συνεδρίου, δηλ. την διαμαρτυρία του Το έγγραφο αυτό σας παρουσιάζουμε παρακάτω.
Παρακαλούμε τόσο τους κ. κ. Δημάρχους Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, όσο και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και Οργανισμούς κλπ., εάν το θεωρούν αναγκαίο, να προβούν σε ανάλογα διαβήματα διαμαρτυρίας πρός την Δ.Ι.Σ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 και να αγνοείται η μαρτυρική και ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας! Λογικό και δίκαιο θα ήταν να αποτελεί το κέντρο όλων των εορταστικών εκδηλώσεων!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.