Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, βγαίνει στον αέρα η δημοπράτηση του έργου της αποκατάστασης του Καστρομονάστηρου των Στροφάδων. Για τις τελευταίες θετικές εξελίξεις και για την πορεία του έργου μίλησε στην «ΗΜΕΡΑ» ο Μητροπολίτης Δωδώνης, κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μάλιστα πριν λίγες μέρες επισκέφθηκε το νησί που μόνασε, έζησε και ετάφη ο Πολιούχος του νησιού, Άγιος Διονύσιος.

Ο Μητροπολίτης είχε επικοινωνία με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία τον ενημέρωσε για τη δημοσίευση της δημοπρασίας. «Επέστρεψα από τα Στροφάδια με ανάμεικτα συναισθήματα.

Είναι ένας υπέροχος και ιστορικός τόπος που έχει υποστεί ένα πλήγμα που πραγματικά σε καθηλώνει από θλίψη. Έχω την ελπίδα ότι μπαίνουμε σε μία αρχή για το τέλος… Η υπουργός Πολιτισμού μου είπε ότι εντός των προσεχών ημερών ή τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας δρομολογείται η δημοσίευση της δημοπρασίας.

Είμαι βέβαιος ότι έχουμε τη συμπαράσταση και του Βουλευτή μας, ο οποίος έχει τονίσει κατ’ επανάληψη στην κυβέρνηση την αναγκαιότητα της αναστήλωσης του ιστορικού μνημείου. Θέλω να ευχαριστήσω όσους έχουν συμβάλει όλα αυτά τα χρόνια σε μία προσπάθεια καθημερινή. Γιατί κάθε μέρα που περνάει είναι πιο δύσκολη για το Καστρομονάστηρο των Στροφάδων.

Πιστεύω ότι θα προλάβουμε. Πιστεύω ότι όσοι δώσει υποσχέσεις, δεν θα φανούν ψεύτες. Έχουμε χορτάσει από υποσχέσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν», δήλωσε ο Μητροπολίτης. Επίσης, πρόσθεσε ότι και φέτος έγινε πολύ καλή δουλειά για τη φύλαξη των Στροφάδων από την Συνομοσπονδία Θηροφυλάκων Πελοποννήσου, το Λιμεναρχείο, το ΕΘΠΖ και τους μοναχούς.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.