Οι ενορίτες του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Περάματος, θέλουν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία και την απογοήτευση τους, για την εντελώς ξαφνική και αδικαιολόγητη απομάκρυνση του προϊσταμένου του ιερού ναού π. Χαρίτωνος.

Πρέπει να επισημάνουμε τη συμβολή του, στο πολυπαθές Πέραμα και ιδιαιτέρως στο συσσίτιο και στο κοινωνικό φροντιστήριο που είχε οργανώσει κατά τη θητεία του .

Ο Ναός σιτίζει 120 άτομα καθημερινά, με δωρεές που οφείλονται στις ενέργειες του πάτερ, σε συνεργασία με το φιλόπτωχο .

Ο πάτερ με την αγάπη του προς τον κόσμο και την ήρεμη δύναμή του, την άριστη συνεργασία του με το φιλόπτωχο και με τις δημοτικές αρχές, κατάφερε να προσελκύσει πολλούς χορηγούς. Στο πρόσωπό του είχε χτιστεί η εμπιστοσύνη τους και αν απομακρυνθεί το αποτέλεσμα θα είναι ολέθριο, γιατί θα αποχωρήσουν και θα παύσουν οι χορηγίες.

Ο πάτερ Χαρίτων είναι πνευματικός οδηγός όλων όσων εξομολογούνταν και παράλληλα διάβαζε ευχές βασκανίας ως συνέχεια του έργου του Μακαριστού Πατρός Ιωάννου Κατή.

Επίσης θα παύσει να διεξάγεται στο Ναό το Κοινωνικό Φροντιστήριο, σε παιδιά που οι οικογένειες τους έχουν πληγεί οικονομικά.

Τα μαθήματα που διδάσκονταν ήταν Μαθηματικά, τα οποία δίδασκε και ο ίδιος, ως μαθηματικός, Φιλολογικά, αγγλικά , ισπανικά και ιταλικά σε μικρούς και μεγάλους, τα οποία επίσης δίδασκε ο ίδιος.

Ο ιερέας αυτός, αφιερώθηκε στη κυριολεξία,, σχεδόν δύο χρόνια σ αυτό το έργο και κατάφερε όσα δεν καταφέρνουν άλλοι σε ολόκληρη θητεία…

Και ξαφνικά έρχεται η μετάθεση χωρίς καμία εξήγηση….

Επιβάλλεται η παραμονή του στο ναό, γιατί το θέμα δεν αφορά το πρόσωπό του.

Δεν είναι προσωπικό αλλά ηθικό!!!

Έχουμε ηθική υποχρέωση σαν εκκλησία, απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν στηρίξει τη ζωή τους και τις ελπίδες τους για επιβίωση σ εμάς.

Έχουμε υποχρέωση , απέναντι στα παιδιά που στηρίχτηκαν στη προσφορά του για να χτίσουν το μέλλον τους.

Για αυτό λοιπόν ελπίζουμε και θέλουμε την παραμονή του, για να μπορέσει να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του…

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3.61 (33 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

5 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Όλο το νέο ημερολόγιο είναι για το χρήμα μόνο μνημονεύει εφετινό οικουμενιστη Βαρθολομαίο που συμπροσευχεται κ συνλητουργεθ με τον παπά.ανοιχτε το ιερό πηδάλιο διαβάστε τους νόμους των αγίων αποστόλων δεν πρέπει να αμοίβεται ο ιεράς να ζει από ελεημοσύνη να μην καλοπιζεται κοντά μουστάκια Μάλια ΑΚΥΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΙΥΣ ΛΑΕ ΞΥΠΝΆ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΘΕΌΣ ΘΑ ΤΟΥ ΣΤΓΛΗ ΣΤΗΝ ΠΊΣΣΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΔΑΣ

2
Μαριανθη Σαπουντζη

Λοιπόν επειδή κάποιος απάντησε και είπε ότι το άρθρο είναι ανακρίβειες κάντε ένα πάρα πολύ μεγάλο λάθος ο πάτερ χαρίτωνος συνέχισε το έργο του πάτερ Ιωάννη με το συσσίτιο με μία διαφορά Όμως όταν πέθανε ο πάτερ Ιωάννης όλες οι χορηγίες είχανε σταματήσει και έτσι όλα ξεκίνησαν από το μηδέν και δεν είναι μόνο αυτό το συζήτηση ο ότι είχε αναλάβει και το κοινωνικό φροντιστήριο για αυτό να μη λέτε ανακρίβειες

3

Γράφετε ανακρίβειες στο άρθρο σας. Ο πατήρ Χαρίτων είχε ζητήσει αρκετό καιρό πριν μετάθεση για άλλη ενορία ,που βρίσκεται πιο κοντά στο σπίτι του. Τώρα όσον αφορά τα έργα του, το συσσίτιο το βρήκε ήδη οργανωμένο και με αρκετά χρήματα στο φιλόπτωχο, από τον προκάτοχό του τον μακαριστό π. Ιωάννη Κατή. Καλό είναι να διασταυρώνετε τις πηγές σας .

4
Μαριανθη Σαπουντζη

Εσείς γράφετε ανακρίβειες το συσσίτιο είχε ξεκινήσει από τον πάτερ Ιωάννη αλλά όταν πέθανε όλες οι χορηγίες είχανε σταματήσει και ο πάτερ χαρίτωνος Ξεκίνησε από το μηδέν όταν ασχολήθηκε και με το κοινωνικό φροντιστήριο το αν ήθελε να φύγει Αφού το γνωρίζει η Μητρόπολη

5

Σε απάντηση στο παραπανω Σχόλιο, θα ηθελα να σχολιάω πόσο χολή μπορει να βγάλει ένας άνθρωπος για εναν Ιερεα, που μόνο Καλοσυνη Αγάπη και Ουσιαστικο Εργο προσφερει. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ, που υπαρχουν Ανθρωποι που εχουν τοσο σκοτεινη ψυχή, Αγαπούν την Ανθρωποφαγία, δεν διδάχτηκαν τίποτα απο τον Πατερ Ιωάννη. Ολο το πσραπανω σχολιο του κυριου John , με κανει να σκεφτω ότι διακατέχεται απο μεγαλη κακεντρέχεια προς τον Πατερ Χαριτων δηλώνοντας για την ανακρίβεια του Αρθρου. Ο,τι γραφει το Αρθρο για τον Πατερ Χαριτων είναι Αληθέστατο.