ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος από το 2016 είχε πει ότι το 2018 θα παραιτηθεί, αποφάσισε να μην το κάνει ούτε το 2019. Ο κ. Αμβρόσιος, μόλις προχθές Σάββατο τέλεσε παράκληση στην Παναγία για το αν πρέπει να παραιτηθεί από το θρόνο του.

«Όταν λοιπόν την περασμένη Παρασκευή οι ιερείς τής Αιγιάλειας με επισκέφθηκαν στο Επισκοπείο και μου ζήτησαν να αναβάλλω την παραίτησή μου, πρότεινα να έρθουμε στην πολιούχο μας, Παναγία Τρυπητή, και να προσευχηθούμε για να μας δώσει την λύση. Απόψε έβαλα αυτό το… πακετάκι στα πόδια Της και Της ζήτησα να μου πει τι να κάνω» είπε στους πιστούς.

Τελικά αποφάσισε να μην παραιτηθεί και το ανακοίνωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στους δημοσιογράφους στο Επισκοπείο, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην απόφασή του να μην υποβάλει τελικώς την παραίτησή του από 1η Φεβρουαρίου, παρότι ήταν έτοιμη, κάτι που απέδωσε στην παρουσία των κληρικών μία ημέρα πριν.

«Ήρθαν εδώ εβδομήντα ιερείς, να μην τους κάνω το χατίρι;

Επιθυμούσα να έχω περισσότερο χρόνο για προσευχή, να αφήσω τις τιμές και τις δόξες, να πάω στην Εκκλησία σαν χριστιανός να εκκλησιαστώ, να πάω σε ένα ξωκλήσι να εξομολογήσω, να κάνω έργο ιεραποστολικό, ώστε να σταματήσω να ασκώ διοίκηση.

Όμως οφείλω να σταθώ στο πλευρό των κληρικών αυτών τις ώρες», είπε ο Μητροπολίτης.

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Προσπαθούν να επιβάλουν ένα πανθρησκειακό καθεστώς, ένα ουδετερόθρησκο κράτος, ενώ ταυτόχρονα βάλλουν τους κληρικούς με το θέμα της μισθοδοσίας.

Το ζήτημα αυτό το θεωρώ διωγμό της Εκκλησίας και γι’ αυτό τότε, όταν το ίδιο βράδυ άκουσα τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, κάθισα και έγραψα μερικά πράγματα κι αυτά καταχωρήθηκαν στο βιβλίο. Δηλαδή ο πρωθυπουργός συνδέει την μισθοδοσία του κλήρου με περιουσιακά στοιχεία και ανταλλάγματα.

Η προσφορά της Εκκλησίας είναι ανεκτίμητη, διότι αν δεν υπήρξε Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα, δεν θα υπήρχε Ελλάδα.

Θυμηθείτε τα 400 χρόνια σκλαβιάς. Αν δεν υπήρχαν οι παππάδες, οι μοναχοί, το Κρυφό Σχολειό, δεν θα υπήρχε ούτε γλώσσα ούτε εθνική συνείδηση. Οι κληρικοί έχουν χύσει αίμα, αυτό το αίμα δεν πληρώνεται με τίποτα…

Ο διωγμός αυτός με πονάει πάρα πολύ. Αυτός είναι και ο λόγος που εκάμφθην από την παρουσία των ιερέων. Είχα ετοιμάσει την παραίτησή μου από την 1η Φεβρουαρίου όταν ήρθαν εν σώματι και μου είπαν «μην μας αφήσετε», με έκαμψε αυτό και λέω θα μείνω να αγωνιστώ».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.