ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 : Για τις αναδρομικές διεκδικήσεις των συνταξιούχων του δημοσίου, η κυβέρνηση θα περιμένει να εκδοθεί η σχετική απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Πάντως, στο οικονομικό επιτελείο έχουν ήδη προϋπολογίσει περίπου 500 εκατ. ευρώ και για τους συνταξιούχους του δημοσίου με αποτέλεσμα το συνολικό ταμειακό κόστος να ανέρχεται -μαζί με τα 900 εκατ. ευρώ που είναι η δαπάνη για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα- στα 1,4 δις. ευρώ.

Οι συνταξιούχοι του δημοσίου δεν εισπράττουν με τα μέχρι τώρα δεδομένα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις τους καθώς θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την έκδοση της απόφασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ωστόσο, νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι είναι τέτοια η υπόθεση και οι διεκδικήσεις για τις συντάξεις του δημοσίου που είναι πολύ πιθανό το θέμα να παραπεμφθεί ακόμη και στο Ειδικό Δικαστήριο. Η κυβέρνηση πάντως τονίζει ότι τα αναδρομικά και για τους συνταξιούχους του δημοσίου θα καταβληθούν φέτος.

2. Οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα, κατατάσσονται ουσιαστικά σε τρεις κατηγορίες:

a. Αυτούς οι οποίοι έχουν ήδη προσφύγει στα δικαστήρια μέχρι και την ημερομηνία δημοσίευσης στο ΦΕΚ της τροπολογίας. Αυτοί θα εισπράξουν κανονικά τα αναδρομικά που αντιστοιχούν στις κύριες συντάξεις και έχουν κάθε δικαίωμα να συνεχίσουν τον δικαστικό τους αγώνα προκειμένου να διεκδικήσουν επικουρικά, δώρα αλλά και τόκους.

b. Αυτούς οι οποίοι δεν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια αλλά δεν θα εισπράξουν καθόλου αναδρομικά. Σε αυτή την κατηγορία κατατάσσονται όλοι οι συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη κάτω των 1000 ευρώ.

Αυτοί οι συνταξιούχοι δεν χάνουν το δικαίωμα να προσφύγουν στα δικαστήρια. Ωστόσο, τα ποσά που διεκδικούν είναι μικρά.

Όπως προκύπτει από τα παραδείγματα που έδωσε χθες η αξιωματική αντιπολίτευση στη δημοσιότητα, Συνταξιούχος με κύρια σύνταξη 900 ευρώ δεν θα λάβει τίποτα ενώ κανονικά θα έπρεπε να εισπράξει 733 ευρώ λόγω της περικοπής των δώρων. Επίσης, συνταξιούχος του ΟΓΑ με σύνταξη 330 ευρώ, μπορεί να διεκδικήσει 605 ευρώ αναδρομικά μέσω της δικαστικής οδού.

c. Αυτούς οι οποίοι δεν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια αλλά θα εισπράξουν αναδρομικά από τις κύριες συντάξεις. Ουσιαστικά, αυτοί έχουν να αντιμετωπίσουν την πρόβλεψη της τροπολογίας περί απαγόρευσης νομικών διεκδικήσεων από αναδρομικά και δώρα.

Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι όσοι κατατάσσονται σε αυτή την κατηγορία, ουσιαστικά πρέπει να στραφούν κατά της νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε προχθές στη Βουλή και να αποδείξουν την αντισυνταγματικότητά της κάτι βεβαίως που απαιτεί πολύ χρόνο.

Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2020. Ποιες είναι οι ημερομηνίες πληρωμής

Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2020 δημοσίου ΙΚΑ ΟΑΕΕ ΝΑΤ ΟΓΑ ΕΤΑΑ επικουρικές

Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2020 – Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου 2020 – Οι ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων

Συντάξεις ΙΚΑ-Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2020 την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 (κανονική ημερομηνία)

Συντάξεις ΙΚΑ (Περίπτωση πληρωμής με βάση τον ΑΜΚΑ)

Σε περίπτωση που το ΙΚΑ καταβάλλει τις συντάξεις με βάση τον ΑΜΚΑ, για αποφυγή συνωστισμού

Οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής είναι:

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2020 την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2020 την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου 2020 θα πληρωθούν ως εξής:

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2020 την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2020 την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2020 την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2020 την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2020 την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

(Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2020 την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020)

(Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Σεπτεμβρίου 2020 θα καταβληθούν την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020)

Η πληρωμή των επικουρικών συντάξεων

Επικουρικές Συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ Σεπτεμβρίου 2020 – Πληρωμή
Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση

Ως εκ τούτου οι επικουρικές συντάξεις μηνός Σεπτεμβρίου 2020 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.