ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ: Ένα πρόβλημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Ιερή Κοινότητα είναι η προέλευση των προσκυνητών καθώς το Περιβόλι της Παναγιάς δέχεται χιλιάδες προσκυνητές από χώρες όπως π.χ η Ρωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE σκέφτονται να ζητούν εξετάσεις από τους επισκέπτες για τη διαμονή στο Περιβόλι της Παναγιάς.

Σκέψεις για Υγειονομικό Διαβατήριο.

Ως πρώτο μέτρο αναμένεται να είναι η φειδωλή διάθεση διαμονητήριων και αυστηρός έλεγχος παντού. Ενώ θα γίνονται συστάσεις αποτροπής εισόδου στους προσκυνητές εκείνους που έχουν χρόνιους δεσμούς με γέροντες.

Αν και οι μοναχοί κατανοούν την ανάγκη να επισκεφτεί κάποιος το Άγιο Όρος όσοι έχουν σχεδιάσει προσκύνημα θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους και την πιθανότητα θα μεταφέρουν την ασθένεια σε όσους εγκαταβιώνουν στο χώρο.

Ήδη έχουν νοήσει τέσσερις μοναχοί οι οποίοι τώρα είναι καλά στην υγεία τους ,αλλά πρόκειται για ένα περιστατικό που έχει προβληματίσει.

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το άν θα μπορούν να γίνονται εκδρομές προς τον Άθω και αν θα δίνονται έστω ελάχιστες άδειες για διανυκτερεύσεις.

Ίσως κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις να δίνεται η δυνατότητα σε κάποιους για ημερήσιες επισκέψεις αλλά ακόμη δεν είναι τίποτε δεδομένο.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.