Έκτακτο !!! 350 ευρώ αύξηση σε 80.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ….!!Τι συμβαίνει – ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ. ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ – ΑΓΡΟΤΕΣ: Στα επίπεδα των 350 ευρώ υπολογίζει το ΕΝΔΙΣΥ τον μέσο όρο από τις προσαυξήσεις που δικαιούνται 80.000 συνταξιούχοι που μάταια περιμένουν να γίνει χρήση του νόμου από τον Μάιο του 2016 έως σήμερα.

Η Ώρα των Συνταξιούχων ασχολήθηκε και πάλι εκτενώς με το θέμα, σημειώνοντας ότι αυτή η οφειλή, δημιουργεί ένα «κρυφό χρέος» για τον e-ΕΦΚΑ, στα επίπεδα του 1,2 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του Δικτύου, Νίκος Χατζόπουλος, υπενθύμισε όμως ότι υπάρχουν άλλοι 500.000 συνταξιούχοι που επίσης πρέπει να διεκδικήσουν να λάβουν προσαυξήσεις στις συντάξεις τους για περίοδο συνταξιοδότησης πριν από τον Μάιο του 2016.

Έκτακτο !!! 350 ευρώ αύξηση σε 80.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ….!!Τι συμβαίνει – ΟΠΕΚΕΠΕ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ

Για να συμβεί αυτό, πρέπει αυτοί οι συνταξιούχοι να υποβάλλουν αίτηση στον e-ΕΦΚΑ και να διεκδικήσουν την σχετική προσαύξηση.

Έκτακτο !!! 350 ευρώ αύξηση σε 80.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ….!!Τι συμβαίνει – ΟΠΕΚΕΠΕ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ – Οι ορεινες και μειονεκτικές περιοχές της Μαγνησίας
Το 2023 θα συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος της καταβολής επιδοτήσεων Εξισωτικής στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της Μαγνησίας, καθώς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δημοσίευσε τον σχετικό χάρτη για τα προγράμματα της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, βάζοντας με αυτό τον τρόπο τέλος στα όποια σενάρια για αναθεώρηση.

Έκτακτο !!! 350 ευρώ αύξηση σε 80.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ….!!Τι συμβαίνει – ΟΠΕΚΕΠΕ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ

Να αναφερθεί ότι το ύψος της επιδότησης ανέρχεται από 8,8 έως 12 ευρώ το στρέμμα, ενώ από το 2023 καταργείται η µικρή επιδότηση της τάξεως των 2,5 ευρώ το στρέµµα που λάµβαναν έως σήµερα οι πρώην µειονεκτικές περιοχές.

Όπως προαναφέρθηκε, το ύψος της επιδότησης είναι για τις ορεινές περιοχές 12 ευρώ το στρέµµα και ελαφρώς αυξηµένο στα 8,8 ευρώ το στρέµµα (από 8,1 ευρώ) για τις µειονεκτικές. Όπως γίνεται και φέτος, το ύψος της ενίσχυσης µετά τα 200 στρέµµατα µειώνεται προοδευτικά ως εξής:

Για το τµήµα της έκτασης της εκµετάλλευσης έως και 200 στρέμματα χορηγείται το 100% της ενίσχυσης.
Για το τµήµα της έκτασης της εκµετάλλευσης, µεγαλύτερο από 200 έως και 250 στρέμματα χορηγείται το 80% της ενίσχυσης.
Για το τµήµα της έκτασης της εκµετάλλευσης, µεγαλύτερο από 250 έως και 300 στρέμματα χορηγείται το 50% της ενίσχυσης.
Για το τµήµα της έκτασης της εκµετάλλευσης, πέραν των 300 στρέμματα εκταρίων, δεν χορηγείται ενίσχυση.
Από εκεί και πέρα, δικαιούχοι θα είναι φυσικά και νοµικά πρόσωπα, τα οποία είναι ενεργοί γεωργοί και ασκούν γεωργική δραστηριότητα εντός των ορεινών περιοχών και η έδρα της εκµετάλλευσής τους βρίσκεται στις εν λόγω περιοχές.

Ως εκ τούτου δεν χρειάζεται απαραίτητα να κατοικεί κάποιος σε ορεινές περιοχές για να λάβει εξισωτική, αρκεί να διατηρεί αγροτεµάχιο εκεί. Σηµειώνεται εδώ πως στο προσχέδιο της νέας ΚΑΠ δεν περιλαµβάνεται ο περιορισµός περί της µη πληρωµής εξισωτικής σε άµεσα συνταξιούχους. Κάτι τέτοιο µένει να φανεί αν θα προστεθεί στο τελικό σχέδιο της νέας ΚΑΠ, που είναι πάντως και το πιθανότερο. Ο προϋπολογισµός της εξισωτικής παραµένει στα 255 εκατ. ευρώ, παρόµοιος δηλαδή µε φέτος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.