Τα τρία γηροκομεία της Μητροπόλεως, στην Σπερχειάδα, στην Στυλίδα και στην πόλη της Λαμίας, επισκέφτηκε σήμερα Κυριακή της Τυρινής 1 Μαρτίου μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, προκειμένου να συντονίσει ο ίδιος προσωπικά τις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες σε συνεργασία με το προσωπικό των Ιδρυμάτων προς προστασία των γερόντων και των γεροντισσών από τον κορονοϊό και τις εποχιακές επιδημίες.

Ο κ. Συμεών έδωσε τις σχετικές οδηγίες τόσο στους υπηρετούντες πατέρες όσο και στο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των σχετικών δομών αφενός μεν για τακτική μυστηριακή ζωή των ηλικιωμένων τροφίμων με εξομολόγηση και συμμετοχή στην Θεία Ευχαριστία, αφετέρου δε με την λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων αντιμικροβιακής και αντιικής υποστήριξης, υγιεινής, καθαριότητας και ελέγχου της επικοινωνίας με τρίτους, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των τροφίμων βάσει και των σχετικών οδηγιών του Υπουργείου Υγείας αλλά και της Ιεράς Συνόδου.

Ο Σεβασμιώτατος διαπίστωσε την επάρκεια αντισηπτικών υγρών, μασκών και φαρμάκων για την αντιμετώπιση της όποιας τυχόν δοκιμασίας. Επίσης, συνεχάρη το προσωπικό για την ετοιμότητα του ενόψει της παρατηρούμενης επέκτασης του ιού, ενώ συγχρόνως επεσήμανε την νηφαλιότητα και σύνεση, η οποία διακρίνει όλους τους συνεργάτες της Μητροπόλεως στις συγκεκριμένες δομές.

Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών πριν από την πραγματοποίηση αυτής της έκτακτης περιοδείας είχε έκτακτη συνάντηση εργασίας επί του θέματος με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Ηλία Κυρμανίδη, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα δώσει εντολή στις σχετικές υπηρεσίες Υγείας της Περιφέρειας για την υποστήριξη και των συγκεκριμένων δομών της Μητροπόλεως στα μέτρα πρόληψης του ιού.

Τέλος, ο κ. Συμεών ευχήθηκε στους γέροντες και τις γερόντισσες ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.