ΟΑΕΔ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ : Σημειώστε ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν μεγάλοι και κρίσιμοι διαγωνισμοί (2Κ/2019, 4Κ/2020) προϋπέθεταν ειδική εμπειρία, γεγονός που δημιουργούσε σημαντικά προβλήματα στους υποψηφίους.

Νέα προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ξεκινά σήμερα, 1η Ιουλίου.

Κύριο χαρακτηριστικό του νέου διαγωνισμού είναι ότι δεν προβλέπεται ειδική εμπειρία για την κατάληψη των θέσεων.

Σημειώστε ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν μεγάλοι και κρίσιμοι διαγωνισμοί (2Κ/2019, 4Κ/2020) προϋπέθεταν ειδική εμπειρία, γεγονός που δημιουργούσε σημαντικά προβλήματα στους υποψηφίους.

Σοβαρά προβλήματα εμφανίζει (για άλλη μια φορά) η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΑΣΕΠ σε ότι αφορά στην υποδοχή αιτήσεων.

Τα προβλήματα, δυστυχώς, είναι πολυσύνθετα:

Μεγάλη διάρκεια αναμονής
Μη αποθήκευση δεδομένων στο μητρώο

Αδυναμία καταχώρισης, όταν οι υποψήφιοι επιχειρούν “επίκληση” δεδομένων
Τα αρμόδια τμήματα του ΑΣΕΠ γνωρίζουν και παρακολουθούν τα προβλήματα και προσπαθούν για την επίλυσή τους.

Το μπλοκάρισμα οφείλεται στο γεγονός ότι “τρέχουν” ταυτόχρονα δύο μεγάλες προκηρύξεις (3Κ/2020 και 4Κ/2020).

Εάν τα στελέχη της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής διαπιστώσουν ότι “αιωρούνται” στο σύστημα πολλές αιτήσεις – δηλαδή έχει γίνει προσπάθεια υποβολής, αλλά δεν έχουν “πρωτοκολληθεί” δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση.

ΟΑΕΔ-Πότε θα καταβληθεί η έκτακτη μηνιαία αποζημίωση

Η καταβολή της έκτακτης μηνιαίας αποζημίωσης θα πραγματοποιείται στις αρχές του μήνα που ακολουθεί κάθε πλήρη συνεχόμενο μήνα εγγεγραμμένης ανεργίας.

Για τον Ιούνιο, θα καταβληθεί εντός του πρώτου 15νθημέρου του Ιουλίου και για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα καταβληθεί εντός του πρώτου 10ημέρου του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα.

Η έκτακτη μηνιαία αποζημίωση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν προσμετράται στο συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, οικογενειακό εισόδημα. Τέλος, επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2)του ΟΑΕΔ τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια της καταβολής της έκτακτης μηνιαίας αποζημίωσης.

ΟΑΕΔ- Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της έκτακτης μηνιαίας αποζημίωσης

Δικαιούχοι είναι οι εποχικά εργαζόμενοι του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου που εργάστηκαν κατά το 2019, με πλήρη ή μερική απασχόληση, χωρίς να έχουν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης και οι οποίοι, κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο 2019 έως και τον Φεβρουάριο 2020, έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας για τρεις μήνες και πέντε ημέρες.

Επίσης, δικαιούχοι είναι και όσοι απολύθηκαν από επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook και οι οποίοι, κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο 2019 έως και τον Φεβρουάριο 2020, έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν παραμείνει εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ κατά τον αντίστοιχο μήνα της έκτακτης μηνιαίας αποζημίωσης, για το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο 2020.

Μόνο οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.Αντίθετα, άνεργοι που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, δεν θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης.

Σε περίπτωση που ένας άνεργος με τη χρήση των κωδικών TAXISnet ή ΟΑΕΔ δεν μπορεί να εισέλθει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, τότε αυτό σημαίνει ότι δεν είναι δυνητικά δικαιούχος, γιατί δεν πληροί τις προϋποθέσεις της έκτακτης μηνιαίας αποζημίωσης.

Ποιο είναι το ύψος και η διάρκεια της έκτακτης μηνιαίας αποζημίωσης

Η έκτακτη μηνιαία αποζημίωση ανέρχεται στο ύψος του τελευταίου μηνιαίου επιδόματος ανεργίας που έλαβαν οι δικαιούχοι και θα καταβάλλεται μηνιαία για τον αντίστοιχο πλήρη μήνα εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά ανώτατο όριο για διάστημα τριών μηνών και, συγκεκριμένα, για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2020.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.