ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

Το ύψος της εφάπαξ επιχορήγησης θα καθοριστεί με κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας

Σε έκτακτη επιχορήγηση προς την Εκκλησία της Ελλάδος και προς λοιπούς θρησκευτικούς φορείς προχωρά η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που ανέκυψαν από την πανδημία και να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο.

Η ρύθμιση εκτός από την Εκκλησία της Ελλάδος, αφορά την εκκλησία της Κρήτης, τις Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ), τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα (ΕΝΠ), τα θρησκευτικά νομικά πρόσωπα (ΘΝΠ) και τις θρησκευτικές κοινότητες που διαθέτουν άδειες ευκτήριου οίκου.

Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται κατά ένα έτος η κατ’ εξαίρεση πρόσληψη ιεροδιδασκάλων για της τρεις μουφτείες της Θράκης.

Διαβάστε ακόμη:

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, εξήγησε γιατί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν συνεχάρη την Ελλάδα για την μεγάλη εορτή.

“Η σιωπή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος τοποθετεί τον εαυτό του ως πνευματικό ηγέτη του ελληνικού κόσμου, σχετικά με τον εορτασμό της 200ης επετείου από την απελευθέρωση των Ελλήνων από την κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας οφείλεται στην άδικη θέση του στην Τουρκία” – δήλωσε ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλάσοφ, αναπληρωτής επικεφαλής του Γραφείου Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.