Το μεσημέρι της Τετάρτης, 11 Μαρτίου 2020, συνεκλήθη έκτακτη Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου υπό την προεδρία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου κ. Βασιλείου, όπου εξετάστηκαν και συζητήθηκαν προτάσεις για την όσο το δυνατό καλύτερη προστασία και φύλαξη από τον κορονωϊό με βάση τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών του κράτους και το επίσημο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου.

Προς τούτο, εκτός από την ευθύνη των κατά τόπους εκκλησιαστικών επιτροπών για τη διατήρηση σε υψηλά επίπεδα της καθαριότητας των ιερών ναών και του συνεχούς εξαερισμού τους, καλούνται οι πιστοί που προσέρχονται στις ιερές ακολουθίες να τηρούν τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

Επιπλέον για να αποφεύγεται η πολυάριθμη προσέλευση στους ναούς κατά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, ο Πανιερώτατος, έχει προτρέψει τους κληρικούς της μητροπολιτικής μας περιφέρειας όπου αυτό είναι δυνατό, να αξιοποιήσουν την ύπαρξη των ιερών εξωκλησίων εντός των ενοριών μας τελώντας τη Θεία Λειτουργία και σε κάποια εξωκλήσια ταυτόχρονα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.