ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ για σχολεία και ρεύμα: 1 μέρα την εβδομάδα ΔΙΑΚΟΠΗ για τηλεμάθημα- Συντάξεις Οκτωβρίου. ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ.

Οι εικόνες της πύρινης λαίλαπας από τη βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021, ακόμα στοιχειώνουν τις μνήμες των κατοίκων της περιοχής.
Ο απολογισμός των δασών που κάηκαν ήταν εφιαλτικός, όμως εκτός της φύσης που ακόμα και σήμερα μετρά πληγές κάηκαν και περιουσίες .

Οι δυσκολίες που προκλήθηκαν από τις φωτιές επηρέασαν ιδιαίτερα τα παιδιά, που είχαν μεν απομακρυνθεί το κρίσιμο διάστημα από τις πυρόπληκτες περιοχές, αλλά επέστρεψαν σε ένα γκρίζο τοπίο. Ένα χρόνο μετά , ακόμα και σήμερα κάποια παιδιά προσπαθούν να ανασυνταχθούν ψυχολογικά και να επανέλθουν στην φυσιολογική ζωή του μαθητή.

Σε αυτή τους την προσπάθεια, συντελούν και οι πρωτοβουλίες ιδιωτών που θέλησαν να σβήσουν το μαύρο και να δώσουν ένα φωτεινό χρώμα στις ζωές των μαθητών της Εύβοιας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον στο οποίο ξεκίνησαν τη φετινή χρονιά μαθητές και διδακτικό προσωπικό του 1ου Δημοτικού Ιστιαίας και του Γυμνασίου-Λυκείου Λίμνης.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παρέδωσε στην τοπική κοινωνία ανανεωμένα τα δύο σχολικά κτίρια, στα οποία είχε αναλάβει να αποκαταστήσει χρόνια προβλήματα, στο πλαίσιο στήριξης της Βόρειας Εύβοιας έπειτα από την καταστροφική πυρκαγιά του 2021.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.