Μετά την ολοκλήρωση εξέτασης των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί, καταβάλλεται την Τρίτη 22 Νοεμβρίου σε 178 Νέους Αγρότες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας η πρώτη δόση από τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών, σύμφωνα με ανακοίνωση από το ΥΠΑΑΤ. Το συνολικό ποσό που θα τους καταβληθεί είναι 4.691.750 ευρώ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ολοκλήρωση των πληρωμών σε όλες τις περιφέρειες της χώρας (π.χ Κεντρική Μακεδονία) μπορεί να «τραβήξουν» και έως τα μέσα Δεκεμβρίου, παρά τις διαβεβαιώσεις των διαχειριστικών αρχών από την Agrotica και σχετική ημερίδα στο Αγρίνιο, πως όλοι θα έχουν πληρωθεί έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Μέχρι στιγμής επικαιροποιημένα αποτελέσματα έχουν βγάλει οι εξής περιφέρειες:

Στερεά Ελλάδα: 1034 δικαιούχοι.
Θεσσαλία: 149 επιλαχόντες, 269 απορριπτόµενοι, 34 εν δυνάµει, 1517 δικαιούχοι
Πελοπόννησος: 1.460 δικαιούχοι, 10 εν δυνάµει, 312 επιλαχόντες, 85 απορρίψεις
Ιόνια Νησιά: 159 δικαιούχοι
Αττική: 142 δικαιούχοι, 17 απορρίψεις
Κρήτη: 1.692 δικαιούχοι, 8 εν δυνάµει, 765 επιλαχόντες, 136 απορρίψεις
Νότιο Αιγαίο: 229 δικαιούχοι, 11 απορριπτόμενοι
Ανατολική Μακεδονία: 1.209 δικαιούχοι, 7 εν δυνάµει, 195 επιλαχόντες, 49 απορρίψεις
Δυτική Ελλάδα: 1.671 δικαιούχοι, 17 εν δυνάμει, 162 επιλαχόντες, 392 απορρίψεις

Τετάρτη οι πρώτες εντολές πληρωμής για τα προγράμματα, σε βάθος εβδομάδας κλείνει η διαδικασία

Οι τελευταίες πληροφορίες, αναφέρουν ότι τον πρώτο λόγο στην υπόθεση της προκαταβολής (70%) των προγραμμάτων, τον έχουν η Δυτική Ελλάδα, η Θεσσαλία και η Πελοπόννησος. Από το σύνολο των 283,5 εκατ. ευρώ που προγραμματίζεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς 78.000 δικαιούχων, τα 270 εκατ. αντιστοιχούν στην Απονιτροποίηση και τα Βιολογικά, ενώ τα υπόλοιπα 13,5 εκατ., αφορούν σε Κομφούζιο, Αυτόχθονες Φυλές, Αμπελώνα Θήρας και Ελαιώνα Άμφισσας.

Προτεραιότητα ως προς την πληρωμή, έχουν ως εκ τούτου η Απονιτροποίηση και τα Βιολογικά.

Το παρασκήνιο της υπόθεσης θέλει από την περασμένη Παρασκευή να έχει πέσει γραμμή στις κατά τόπους ΔΑΟΚ ώστε να επιταχυνθούν κατά το δυνατόν οι διαδικασίες και να καμφθούν τυχόν αντιστάσεις μηχανισμών που επιχείρησαν να κρατήσουν παραπίσω τη διαδικασία για αλλότρια των παραγωγών συμφέροντα.

Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της Agrenda, τα τελευταία 24ώρα γίνονται και οι τελευταίοι διασταυρωτικοί έλεγχοι καθώς και οι δοκιµαστικές πληρωµές από την πλατφόρµα του gov.gr, µέσω της οποίας τρέχει φέτος για πρώτη φορά η πληρωµή των προγραµµάτων.

Μόλις η διαδικασία αυτή ολοκληρωθεί, θα δοθεί στους παραγωγούς το περιθώριο να προχωρήσουν σε εντάσεις κατά των αποτελεσµάτων, προκειµένου να γίνουν οι όποιες διορθώσεις και να ακολουθήσει νέα πίστωση, που θα συµπεριλαµβάνει και όσους από αυτούς δικαιωθούν.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.