Επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο απέστειλαν δύο ιδιοκτήτες-διευθυντές εργοληπτικής εταιρείας, ζητώντας τη συμβολή του για την εξόφληση ποσού πέραν των €150.000 που εξακολουθεί να οφείλει στην εταιρεία τους η Εκκλησιαστική Επιτροπή του ναού της Αγίας Βαρβάρας στο Πλατύ Αγλαντζιάς.

Το παραπάνω ποσό εκκρεμεί για την πλήρη εξόφληση της εργοληπτικής εταιρείας από την ανέγερση του νέου ναού.

«Η εταιρεία μας, λόγω οφειλών της στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καταγγέλθηκε και καταδικάστηκε, με εμάς τους διευθυντές της, και σταλθήκαμε στις 26/6/2014 στη φυλακή από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Το οφειλόμενό μας ποσό προς τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, για το οποίο καταδικαστήκαμε σε φυλάκιση, είναι μικρότερο του ποσού που μας οφείλει η εκκλησία Αγίας Βαρβάρας.

Κατά συνέπεια τούτου, είναι προφανές ότι, εάν η εταιρεία μας πληρωνόταν κανονικά για την ανέγερση του ναού, δεν θα προέκυπτε η φυλάκισή μας», αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον Αρχιεπίσκοπο οι δυο εργολάβοι. Υποδεικνύοντας, παράλληλα, τα εξής στον Αρχιεπίσκοπο: «Παρακαλούμε, όπως λάβετε υπόψη σας και το ότι η εταιρεία μας προσδίδοντας περισσή εμπιστοσύνη ότι θα εξοφλείτο σύντομα, συνέχισε τις εργασίες, παραδίδοντας την εκκλησία, η οποία άμεσα τέθηκε σε πλήρη λειτουργία.

Ενώ, στην περίπτωση που αρνείτο η εταιρεία μας την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου λόγω των οφειλών, η Εκκλησία όχι μόνο δεν θα λειτουργούσε μέχρι σήμερα, αλλά και θα όφειλε πολλαπλάσια ποσά για αποζημιώσεις καθυστερήσεων».

Στην κατακλείδα της επιστολής τους οι δυο εργολάβοι, αφού επισημαίνουν και πάλι ότι βρίσκονται στο παρά πέντε, ζητούν τη συνδρομή του Αρχιεπισκόπου: «Φρονούμε να μην είναι θέλημα Θεού να οδηγηθούμε ξανά στη φυλακή.

Δεν ζητούμε τίποτα περισσότερο απ” ό,τι το υπόλοιπο που οφείλεται στην εταιρεία μας. Αυτό μόνο ζητούμε, για να αποφευχθεί επανάληψη της φυλάκισής μας. Προσβλέπουμε στις θεάρεστες και θεόπνευστες ενέργειές σας».

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.