«Σήμερα δυστυχώς έχουμε ένα άλλο χτύπημα. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι είναι ένα τυφλό χτύπημα, χωρίς προειδοποίηση και έγινε στο κεντρικότερο σημείο της Αθήνας. Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι υπάρχει μια τρομοκρατική δράση που δεν μπορεί να ελεγχθεί τουλάχιστον αποτελεσματικά και το μόνο που θα έλεγα -πέρα από την καταδίκη που απερίφραστα κάνουμε όλοι σε τέτοιου είδους περιστατικά- αυτό που οφείλουμε να κάνουμε, επίσης, είναι να αποφασίσουμε, τι είδους αστυνομία θέλουμε.

Γιατί, η αστυνομία μπορεί και είναι ικανότατη να μας προστατεύσει. Το πρόβλημα είναι η αστυνομία έχει λυμένα τα χέρια της να μας προστατεύσει; Δυστυχώς όχι και αυτό είναι το χειρότερο» υπογράμμισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, για την έκρηξη έξω από τον ιερό ναό του Αγ. Διονυσίου στο Κολωνάκι, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM»,

«Δυστυχώς με τη σημερινή πολιτική ηγεσία έχουμε την έξαρση αυτή γιατί και ο νόμος »Παρασκευόπουλου» απελευθέρωσε από τις φυλακές καταδίκουςμ οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για ειδεχθή εγκλήματα και μάλιστα για κακουργήματα, βγήκαν έξω και δυστυχώς όχι μόνο υποτροπίασαν, προκάλεσαν δηλαδή και άλλα εγκλήματα, αλλά αφαίρεσαν ζωή.

Το χειρότερο από όλα αφαίρεσαν ζωές αθώων συνανθρώπων μας άνθρωποι που θα έπρεπε να βρίσκονται στις φυλακές και το λέω διότι το ποινικό μας σύστημα έτσι επιβάλλει», πρόσθεσε.

Επισήμανε δε, ότι, «όταν η ποινή δεν εκτελείται και όταν ο Κουφοντίνας βγαίνει κάθε δύο μήνες έξω, όταν οι υπόλοιποι τρομοκράτες αντιμετωπίζονται, από μια μερίδα ακόμη και του πολιτικού κόσμου, ως ένοπλοι αγωνιστές – τα ακούσαμε στη Βουλή για τον Σάββα Ξηρό ότι είναι ένας αγωνιστής ο οποίος επέλεξε τον ένοπλο αγώνα – όταν συμβαίνουν όλα αυτά μην αναρωτιόμαστε τι ακριβώς έγινε σήμερα».

Ερωτηθείς για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και αν οι πολλαπλές υποψηφιότητες που προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ για τον δήμο Θεσσαλονίκης, λειτουργήσουν διασπαστικά, ο κ. Γκιουλέκας είπε πως «στο φαινόμενο της Θεσσαλονίκης και στις πολλαπλές υποψηφιότητες από το χώρο της κεντροδεξιάς για τον δήμο θεσσαλονίκης, θα σας έλεγα βέβαια ότι αυτό δεν είναι το καλύτερο που μπορούσε να συμβεί, ασφαλέστατα αυτό το πράγμα οδηγεί σε ένα μεγάλο προβληματισμό. Αυτό που θέλω να πιστεύω και θεωρώ ότι ίσως το δούμε στην πορεία είναι ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποιες από τις υποψηφιότητες που έχουν εκδηλωθεί είτε να αποσυρθούν, είτε να συνενωθούν και να συσπειρωθούν σε μια κεντρική προσπάθεια».

«Θεωρώ», τόνισε ο κ. Γκιουλέκας, «ότι ακόμη είναι νωρίς, θεωρώ ότι θα έχουμε εκπλήξεις στην πορεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.