Με διαδικασία που ουσιαστικά συνιστά δίκη εντός δίκης, θα συνεχιστεί από τις 19 Μαΐου, η ακροαματική διαδικασία που αφορά την καταγγελία σε βάρος του τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου, για βιασμό ανήλικης, τον Απρίλιο του 1981.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε κατά τη χθεσινή διαδικασία, κατά την οποία ο συνήγορος του τέως Μητροπολίτη, Μιχάλης Πικής, έθεσε προς το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας σχετικό θέμα και συγκεκριμένα, «θέμα έκπτωσης των νοητικών του λειτουργιών».

Σημειώνεται ότι το αίτημα του κ. Πική κατατέθηκε πριν ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου κληθεί από την Έδρα να απαντήσει στην κατηγορία του βιασμού που αντιμετωπίζει και το οποίο σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, διεπράχθη «στον χώρο εργασίας του στη Λάρνακα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ΣΤΟ INSTAGRAM

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κ. Πικής προγραμματίζει στις 19 Μαΐου να καταθέσει ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, ιατρικά έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο ηλικίας 83 ετών πελάτης του υπέστη προ μηνών καρδιακό επεισόδιο, χρειάζεται νοσοκομειακή φροντίδα λόγω συγκεκριμένου θέματος σχεδόν επί 24ώρου βάσεως, ενώ λόγω άλλου ιατρικού θέματος αντιμετωπίζει και «θέμα έκπτωσης των νοητικών του λειτουργιών».

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους για να προχωρήσει πλέον επί της ουσίας η δίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου, αυτός πρέπει να τύχει ιατρικής εξέτασης από γιατρούς για τα ιατρικά ζητήματα που έθεσε η Υπεράσπισή του.

Και μόνο αν κριθεί ικανός για να παρακολουθήσει ο Μητροπολίτης, θα κριθούν μάρτυρες για να καταθέσουν για την υπόθεση του βιασμού. Για τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας στην υπόθεση, παρουσιάζεται ο Νομικός Λειτουργός Αντώνης Αντωνίου.

Ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι τις 19 Μαΐου, με τους ίδιους περιοριστικούς όρους, δηλαδή καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 50 χιλιάδων ευρώ.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.