Αξιοποιώντας παραδείγματα από τη σχολική πράξη, το ΜΟΝΑΔΙΚΟ εκπαιδευτικό πρόγραμμα που μπορεί πραγματικά να ενδυναμώσει την αξιολογική ικανότητα του εκπαιδευτικού και να ενισχύσει τον επαγγελματισμό του, είναι το «Επαγγελματική Ανάπτυξη των Εκπαιδευτικών και Αξιολόγηση» του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που επικεντρώνεται στις σύγχρονες ανάγκες του εκπαιδευτικού για επαγγελματική ανάπτυξη και αξιοποιεί τόσο πορίσματα από την πρόσφατη εκπαιδευτική έρευνα, όσο και εμπειρίες από τη σύγχρονη διδακτική πράξη. Το πρόγραμμα ΕΠ.ΑΝ.ΕΚ.Α. αποσκοπεί στην ενίσχυση του επαγγελματισμού και των επαγγελματικών δεξιοτήτων των μάχιμων εκπαιδευτικών της τάξης, των υποψήφιων εκπαιδευτικών αλλά και των στελεχών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Το Πρόγραμμα «Επαγγελματική Ανάπτυξη των Εκπαιδευτικών και Αξιολόγηση» έχει την αφιλοκερδή επιστημονική στήριξη και συμβουλή του Ομότιμου Καθηγητή του Ε.Κ.Π.Α. κ. Μιχάλη Κασσωτάκη, του Ιδρυτή και Επίτιμου Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Δημήτριος Φωτεινός, Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ε.Κ.Π.Α.. Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η Δρ Φερεσίδη Καλλιόπη, Διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α..

Ο Β΄ κύκλος του προγράμματος θα υλοποιηθεί από 1 Οκτωβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται εξ αποστάσεως, με εξατομικευμένο ρυθμό και χρόνο παρακολούθησης, έχει διάρκεια 9 μηνών (550 ώρες) και μοριοδοτείται με τα ανώτατα προβλεπόμενα: ένα μόριο για την κρίση στελεχών της εκπαίδευσης και δύο μόρια για τις διαδικασίες διορισμού μέσω ΑΣΕΠ, καθώς και 22 μονάδες ECVET.

Σημειώνεται ότι κάθε εκπαιδευόμενος/η θα παραλάβει ως δώρο από την Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Δρα Φερεσίδη Καλλιόπη το βιβλίο της, με τίτλο: Η Φρόνηση του Εκπαιδευτικού. Αξιολόγηση και Αποτελεσματική Επαγγελματική Ανάπτυξη (2021), Εκδόσεις Γρηγόρη.

Δείτε τη γνώμη των εκπαιδευομένων του Α΄ κύκλου, πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα του ΕΠ.ΑΝ.ΕΚ.Α.: https://sites.google.com/view/epaneka

Λόγω αυξημένης ζήτησης και απαντώντας στις ανάγκες των εκπαιδευτικών για ενίσχυση του επαγγελματισμού και της αξιολογικής τους ικανότητας ενόψει της επικείμενης αξιολόγησης, οι εγγραφές παρατείνονται μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου 2021.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.