Κηδεύεται την Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 στις 11 π.μ. από τον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου υπηρέτησε ως Πρωτοψάλτης επί 67 έτη, ο Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.

Ο εκλιπών ως Πρωτοψάλτης και Δάσκαλος της Βυζαντινής Μουσικής, ανέδειξε πληθώρα μαθητών – ψαλτών σε ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, διηύθυνε ως Χοράρχης Βυζαντινούς Χορούς σε εκδηλώσεις σε εσωτερικό και εξωτερικό, και για την πολυετή προσφορά του στην Μουσική Εκπαίδευση του τόπου μας, τιμήθηκε το 2006 από τον Δήμο Καρδίτσας και τον αείμνηστο Δήμαρχο Χρήστο Τέγο, με το Μετάλλιο της Πόλης.

Επίσης, τιμήθηκε από διάφορους εκκλησιαστικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης για την προσφορά του στο Ιερό Αναλόγιο και στην Ιεροψαλτική.

Εκατοντάδες νέοι και νέες από την Καρδίτσα, τα Φάρσαλα, τις Σοφάδες, τον Παλαμά και το Μουζάκι σπούδασαν Βυζαντινή Μουσική μαζί του στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, της οποίας υπήρξε Διευθυντής για πολλά χρόνια.

Υπηρέτησε το αναλόγιο με ήθος ταπεινό, ιεροπρεπές και εκκλησιαστικό και το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο.

Ένας εξαίρετος άνθρωπος, αδαμάντινος χαρακτήρας, πάντα με καλοσύνη και με λεπτό χιούμορ, άριστος οικογενειάρχης, ευτύχησε με τη άξια σύζυγό του Όλγα, να καμαρώσει τα παιδιά του αποκατεστημένα επαγγελματικά και κοινωνικά και ευτύχησε να τον αξιώσει ο Θεός να δει “τέκνα τέκνων”, για τα οποία θα αποτελεί πάντα φωτεινό σηματοδότη και σημείο αναφοράς.

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του “εν σκηναίς δικαίων” και ας τον συγκαταριθμήσει μετά των Αγίων του Επουρανίου Θυσιαστηρίου. 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.