Την Κυριακή 27η Σεπτεμβρίου 2015 η Μοναχή Παρθενία Πήλιουρα (κατά κόσμον Αικατερίνη) του Νικολάου και της Βενετίας, Ηγουμένη της Ι. Μονής Κοιμ. Θεοτόκου Ελώνης Κυνουρίας παρέδωσε την ψυχή της στα χέρια του Θεού.

Η Μακαριστή Μοναχή κατάγονταν από το χωριό Κοσμά της Κυνουρίας όπου είδε το πρώτο φώς του κόσμου το έτος 1932.

Υπέστη την Μοναχικήν δοκιμασίαν εις την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Σίντζας Κυνουρίας.

Η Μοναχική της Κουρά έγινε στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Σίντζας την 6ην Δεκεμβρίου 1953.

Την 14η Δεκεμβρίου 1971 μετέβη εις την Ιερά Μονή Ελώνης άμα την μετατροπή αυτής σε γυναικεία Μονή

Την 20η Νοεμβρίου 1980 εγένετο παρά του Μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Θεοκλήτου Β΄ ( Φιλιππαίου ) Μεγαλόσχημος Μοναχή εις το Ιερό Μετόχιο των Εισοδίων της ως άνω Ιεράς Μονής στο Λεωνίδιο.

Διακόνησε ως νέα Μοναχή της Μονής κάτω από αντίξοες συνθήκες, με περισσό ζήλο, και αδιάλειπτη προσευχή πάντοτε με την συνεργασία της Αδελφότητα της Μονής, μπόρεσε στήριξε και ανέδειξε την Μονή Ελώνης.

Η αγάπη της και η απλότητα της ψυχής της ήταν κάτι το ανεπανάληπτο, γεγονός το οποίο είναι πανθομολογούμενο τόσο στην Κυνουρία όσο και στην Λακωνία.

Την 12η Μαΐου 1986 διορίσθη Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ελώνης.

Η Εξόδιος Ακολουθία της Μακαριστής Μοναχής Παρθενίας θα τελεσθή τη Δευτέρα 28η Σεπτεμβρίου 2015 στην Ιερά Μονή Ελώνης και ώρα 3η μ.μ., υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλέξανδρο ο οποίος συνοδεύει τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στην περιοδεία του στις Ακριτικές Μητροπόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

Ευχόμαστε να έχει καλό παράδεισο και να προσεύχεται στην θριαμβεύουσα Εκκλησία για εμάς.

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.