Έντονο παρασκήνιο και σφοδρές αντιπαραθέσεις σηματοδοτούν την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου που αναμένεται να γίνει αύριο Παρασκευή στο Ηράκλειο κατά την πρώτη συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης υπό την προεδρεία του νέου Αρχιεπισκόπου κ. Ευγενίου Β'. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο βοηθός επίσκοπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, Επίσκοπος Δορυλαίου και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων κ. Δαμασκηνός Λιονάκης, δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος για το τελικό Τριπρόσωπο.

Εκκλησιαστικοί κύκλοι, φέρουν, τον 43χρονο Αρχιερέα να μην επιθυμεί να είναι υποψήφιος, ώστε η δική του υποψηφιότητα να μην προκαλέσει τριγμούς και διαφωνίες μέσα στην Σύνοδο και να γίνει η εκλογή με ηρεμία και σύγκληση για το καλό της Εκκλησίας.

Όλα, τελικά, στην «κούρσα» της διαδοχής, καταδεικνύουν αδιαμφισβήτητο φαβορί τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού κ. Πρόδρομο, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί πιθανότατα και με ομοφωνία.

Επί της ουσίας, το «Ηρακλείωτικο εκκλησιαστικό λόμπι» αναδεικνύεται πανίσχυρο για εισέτι μία φορά ενώ τις τελευταίες ώρες το παρασκήνιο «δίνει» και «παίρνει» με τον Δορυλαίου Δαμασκηνό, να αντιλαμβάνονται όλοι πως «πληρώνει ακριβά», τελικά, την υπόθεση των Σταυροπηγίων Ιερών Μονών και την τοποθέτηση σε αυτών Καθηγουμένων στον βαθμό των Επισκόπων, κάτι, που η Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης δεν επιθυμεί.

Ως εκ τούτου, στην συνεδρίαση της Παρασκευής εκτός από τον Επίσκοπο Κνωσού, που θα εκλεγεί, πιθανότατα μια θέση θα έχει και ο επίσης Ηρακλειώτης Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Βερνιδάκης, για τον οποίο λέγεται πως θα εκλεγεί νέος Επίσκοπος Κνωσού και βοηθός του Αρχιεπισκόπου Ευγενίου. Η τρίτη θέση στο Τριπρόσωπο αναμένεται να δοθεί τιμητικά σε κάποιο Ρεθεμνιώτη Αρχιμανδρίτη με πιθανότερο τον Καθηγούμενο της Μονής Αττάλης π. Παρθένιο Καλυβιανάκη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.