ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑ: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής (24/06/2018) οι προεδρικές εκλογές στη γειτονική Τουρκία. Τα ψέματα τελείωσαν και πλέον ήρθε η ώρα της ψήφου για τους γείτονες Τούρκους που καλούνται σήμερα να εκλέξουν το νέο πρόεδρο της χώρας, ο οποίος θα διαφεντεύει στο εξής τις τύχες τους, αλλά και τα μέλη που θα απαρτίζουν στο εξής την τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Εκλογές Τουρκία – Σήμερα

Άνοιξαν στις 08:00 οι κάλπες και θα κλείσουν στις 17:00.

Το στοιχείο που αλλάζει σε αυτή την εκλογική διαδικασία σε σύγκριση με τις προηγούμενες είναι ότι για πρώτη φορά οι κάλπες θα κλείσουν την ίδια ώρα σε όλη τη χώρα, κατόπιν απόφασης που έλαβε το ανώτατο εκλογικό συμβούλιο της Τουρκίας.

Εκλογές – Τουρκία – Πού ψηφίζουν οι «μονομάχοι»

Η προσέλευση σε ορισμένα εκλογικά τμήματα στις μεγάλες πόλεις ξεκίνησε νωρίς από αυτούς που επέλεξαν να πάνε πρωί για να αποφύγουν ουρές που σχηματίζονται προς το μεσημέρι.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ψηφίσει σε σχολείο στο Σκούταρι της ασιατικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης όπου άλλωστε ψηφίζει πάντοτε. Ο απερχόμενος και τελευταίος πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ θα ψηφίσει στην Σμύρνη, ενώ όπως κάθε φορά ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και ο εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν και ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί θα ψηφίσουν στην Άγκυρα.

Στην Κωνσταντινούπολη και στο Μαιλέρμπεγι, θα ρίξει την ψήφο της η Μεράλ Ακσενέρ ηγέτης του «Καλού Κόμματος», ενώ ο υποψήφιος πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μουχαρέμ Ιντζέ ψήφισε στην Γιάλοβα από όπου κατάγεται.

Ο υποψήφιος του κουρδικού κόμματος, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, θα ψηφίσει στις φυλακές της Αδριανούπολης όπου κρατείται.

Εκλογές Τουρκία – Οι Έλληνες στρατιωτικοί

Κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται δέσμιοι στην Αδριανούπολη φέρεται να διαδραματίσει το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα στόχευε σε μια ακραία ρητορική με αποδέκτες το φανατικό εθνικιστικό ακροατήριο, γεγονός που σύμφωνα με αναλυτές οδήγησε σε απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών.

Εφόσον από τις Εκλογές στην Τουρκία σήμερα, προκύψει μια σταθερή κυβέρνηση, είναι πιθανό να εξεταστεί και το ζήτημα των στρατιωτικών ιδιαίτερα μετά από την πίεση που ασκείται σε διεθνές επίπεδο.

 

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.