Ο Φερντινάντ «Μπονγκ Μπονγκ» Μάρκος, γιος του πρώην δικτάτορα, φέρεται να είναι το μεγάλο φαβορί, κατά τις δημοσκοπήσεις - Τουλάχιστον οκτώ τραυματίες από πέντε ρίψεις χειροβομβίδων χθες σε δύο πόλεις στην επαρχία Μαγκιντανάο.

Οι περίπου 67 εκατ. ψηφοφόροι στις Φιλιππίνες άρχισαν σήμερα να προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα για να αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας, με τον Φερντινάντ Μάρκος τον νεότερο, τον γιο του πρώην δικτάτορα, να φέρεται να είναι το μεγάλο φαβορί, κατά τις δημοσκοπήσεις.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 06:00 (τοπική ώρα· 01:00 ώρα Ελλάδας) και κλείνουν στις 19:00 (14:00). Ο Φερντινάντ «Μπονγκ Μπονγκ» Μάρκος φέρεται να οδεύει να διαδεχθεί τον Ροντρίγκο Ντουτέρτε, 36 χρόνια μετά το τέλος της δικτατορίας του πατέρα του.

Η απερχόμενη αντιπρόεδρος Λένι Ρομπρέντο είναι δεύτερη, αν και σε απόσταση, ωστόσο αναλυτές δεν αποκλείουν να κάνει την έκπληξη.

Οι ψηφοφόροι καλούνται να αναδείξουν τον ή την πρόεδρο, τον ή την αντιπρόεδρο, τα μισά από τα 24 μέλη της Γερουσίας, κάπου 250 βουλευτές και πάνω από 17.000 τοπικούς αιρετούς.

Η εκλογική επιτροπή δεν αποκλείει το ενδεχόμενο παράτασης της ψηφοφορίας, αν υπάρχουν ακόμη ψηφοφόροι στα εκλογικά τμήματα όταν θα φθάσει τυπικά στο τέλος της.

Δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιωτικοί τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού ενόψει των σημερινών εκλογών, που δεν είναι ασυνήθιστο να αμαυρώνονται από βίαια επεισόδια και καταγγελίες για νοθεία.

Η αστυνομία έκανε λόγο για τουλάχιστον οκτώ τραυματίες από πέντε ρίψεις χειροβομβίδων σε δύο πόλεις στην επαρχία Μαγκιντανάο (νότια) χθες βράδυ, παραμονή των εκλογών.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη της ευθύνης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.