ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Ανοίκειες πρακτικές που πραγματικά δεν έχουν θέση στο χώρο της Εκκλησίας- Οργανώνουν διαμαρτυρία έξω από την Ιεραρχία.

Στο Διορθόδοξο Κέντρο της Ιεράς Συνόδου, στην Ιερά Μονή Πεντέλης θα πραγματοποιηθεί η Σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον προσεχή Οκτώβριο.

Μεγάλος θόρυβος έχει ξεσπάσει αναφορικά με τη διαδοχή στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, μια επαρχία στην οποία πολλοί είχαν ξεχωρίσει και αγαπήσει την χαρισματική προσωπικότητα του Μακαριστού Μητροπολίτου Ιωάννου και όπως είχε αποκαλύψει το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE κάποιοι είχαν ορίσει από μόνοι τους διάδοχο με βάση τις προτιμήσεις τους γεγονός ανοίκειο για το χώρο της Εκκλησίας μας.

Πριν λίγο καιρό 31 πιστοί έστειλαν επιστολή στην οποία διαμαρτύρονταν για την ,ούτως ειπείν, φερόμενη ΄΄προώθηση΄΄ του Βρεσθένης Θεόκλητου στη θέση του Νέου Μητροπολίτου Λαγκαδά στηρίζοντας ουσιαστικά τον π Πλάτωνα Κρικρή αναφέροντας μεταξύ άλλων:

΄΄Η ευχή του και ο Χριστός μας να αναδείξει έναν αντάξιο συνεχιστή του έργου του ο οποίος να σεβαστεί τα οράματά του, τους κληρικούς του και να είναι αυτός που ο ίδιος αγαπούσε όπως ο καλοκάγαθος και ευγενής Αρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρής.΄΄

Χθες απέστειλαν νέα επιστολή στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE δηλώνοντας τις προθέσεις τους για ΄΄παρουσία διαμαρτυρίας΄΄ έξω από την Ιεραρχία την ώρα της εκλογής Μητροπολιτών σε λίγες μέρες.

Μεταξύ άλλων (ορισμένα δεν είναι δυνατόν να δημοσιευθούν λόγω νομικών κωλυμάτων) αναφέρουν:

΄΄… Έτσι και δια τους παραπάνω λόγους θεωρούμε άδικη την απόφαση που είδη γνωρίζουμε , δείχνει ασέβεια σε όλους όσοι πονάμε τις ενορίες και την Μητρόπολη.

Καλούμε όλους σε ειρηνική διαμαρτυρία έξω από την Ιεραρχία.΄΄

ΣΧΟΛΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE :

Επειδή δυστυχώς και στο παρελθόν έχουμε ζήσει παρόμοιες καταστάσεις κατά την εκλογή αρχιερέων, οι εικόνες δεν τιμούν την Πίστη μας αλλά μας εκθέτουν όλους.

Παρακαλούμε ακυρώστε άμεσα ΚΑΘΕ τέτοια πρωτοβουλία η οποία δεν τιμά ούτε εσάς αλλά και φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση το πρόσωπο που στηρίζετε χωρίς να φταίει.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.