ΕΚΛΟΓΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ: Την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου, μετά από μεγάλη καθυστέρηση λόγω της πανδημίας, διεξάγονται οι εκλογές για την πλήρωση των πέντε κενών θέσεων Μητροπολιτών.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στρέφεται προς την Μητρόπολη Περιστερίου, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος του Λεκανοπεδίου.

Κατά το τελευταίο διάστημα είχε διαρρεύσει η πληροφορία ότι ο Αρχιεπίσκοπος σκέπτεται πλήρωση της Μητρόπολης δια μεταθέσεως. Ωστόσο κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Πάντως μεταξύ των υποψηφίων αρχιερέων για μετάθεση έχουν ακουστεί τα ονόματα των Μητροπολιτών Σιδηροκάστου κ. Μακαρίου, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού και Σερρών κ. Θεολόγου.

Για την Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, θα δώσουν τη μάχη, όπως όλα δείχνουν, δύο υποψήφιοι.
Πρόκειται για τον Μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητο που σήκωσε το βάρος μιας αδικίας, και για τον Αρχιμ. Πλάτωνα Κρικρή, που είναι από τους αρχαιότερους γραμματείς της Συνόδου, με την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ του πρώτου.

Για την Μητρόπολη Καστορίας η εκλογή θα παιχθεί ανάμεσα στον Αρχιμ. Καλλίνικο Γεωργάτο, Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Ναυπάκτου,και στον Αρχιμ. Χριστοφόρο Αγγελόπουλο, Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης.

Για την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου τα πράγματα φαίνονται πιο ξεκάθαρα, καθώς ο τοποτηρητής, Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος θα παραδώσει την ποιμαντορική ράβδο, χωρίς εκπλήξεις, στην διαφαινόμενη ισχυρή υποψηφιότητα του Αρχιμ. Βαρθολομαίου Αντωνίου-Τριανταφυλλίδη, την οποία στηρίζει όλο το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου αλλά και η λοιπή Ιεραρχία.

Για την Μητρόπολη Θήρας ακούγεται το όνομα του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Ρουσάκη, που είναι εκ των παλαιότερων Αρχιμανδριτών που υπηρετούν στη Σύνοδο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.