Ομαλά η διαδικασία στα εκλογικά κέντρα της Κύπρου – Τι λένε ψηφοφόροι – 1462 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι.

Ομαλά κυλά το Σάββατο η ψηφοφορία για τις εθνικές εκλογές της Ελλάδας, στα εκλογικά κέντρα που λειτούργησαν στις πόλεις της Κύπρου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών, οι εγγραφέντες στα πέντε εκλογικά κέντρα της Κύπρου ανέρχονται στους 1462 ψηφοφόρους. Όπως πληροφορείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέχρι τις 2:30 μ.μ. ψήφισε περίπου το 49% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Advertisement

Όπως ανέφερε λειτουργός του ελληνικού Υπουργείου στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέχρι λίγο μετά το μεσημέρι, ψήφισαν συνολικά 722 άτομα από τους 1462 εγγεγραμμένους.

1 του 3

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 2:30 μ.μ., στο πρώτο εκλογικό κέντρο της Λευκωσίας ψήφισαν 255 από 438 εγγεγραμμένους, ενώ στο δεύτερο εκλογικό κέντρο ψήφισαν 225 από 474 εγγεγραμμένους, επομένως στη Λευκωσία ψήφισαν συνολικά 480 από 912 άτομα.

Στη Λεμεσό, ψήφισαν 86 από 255 εγγεγραμμένους, στη Λάρνακα ψήφισαν 115 άτομα από 212 εγγεγραμμένους και στην Πάφο 41 από 83 εγγεγραμμένους. Σημειώνεται πως οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 19:00 μ.μ. ώρα Κύπρου.

Ο Αντώνης Σαλαπάτας, Εφέτης εκπρόσωπος της Δικαστικής Αρχής Ελλάδος, υπεύθυνος για τα εκλογικά κέντρα Λεμεσού και Πάφου, σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε πως εκλογικά τμήματα άνοιξαν κανονικά και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα από το υλικό που έχει σταλεί από την Ελλάδα. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Σαλαπάτας σημείωσε πως η διαλογή θα γίνει στο Εφετείο Αθηνών. «Εμείς θα πάρουμε τους σάκους με τα ψηφοδέλτια και η διαλογή θα γίνει στο Εφετείο Αθηνών», είπε. Ο Χάρης Καβέτσος, Δικαστικός αντιπρόσωπος στην Πάφο, σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεωνανέφερε πως υπάρχει ροή των ψηφοφόρων από όλες τις ηλικίες.

Ψηφοφόροι που προσήλθαν στο εκλογικό κέντρο της Πάφου είπαν πως σήμερα ψηφίζουν στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού και συγκεκριμένα της Κύπρου για μια «καλύτερη Ελλάδα».

Ο Κώστας Γεωργούλας ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως κατάγεται από την Ελασσόνα Λαρίσης και διαμένει στην Πάφο λόγω των δύο κοριτσιών του που εργάζονται στην Κύπρο, μετά την συνταξιοδότηση του στην Ελλάδα. Ο κ. Γεωργούλας ανέφερε πως «είναι δύσκολες εκλογές, ο κόσμος θα ψηφίσει, θα αποφασίσει και βλέπουμε». Ευχήθηκε ακολούθως ό,τι καλύτερo για την Ελλάδα και τον κόσμο, προσθέτοντας πως τα μεγαλύτερα προβλήματα που ταλανίζουν τον ελληνικό λαό είναι η ανεργία και η ακρίβεια. Πρόσθεσε πως ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα σε όλες τις εκλογές γιατί η συμμετοχή αποτελεί δικαίωμα του πολίτη.

Από τον Πλαταμώνα Πιερίας κατάγεται ο Θανάσης Γιργωλάς, ο οποίος ανέφερε ότι είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου εδώ και τρία χρόνια και σήμερα ψηφίζει για μια καλύτερη Ελλάδα.

Το γεγονός, συνέχισε, ότι έχει ξενιτευτεί δηλώνει την οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Ελλάδας στον τόπο τους. Πρόσθεσε πως τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός είναι το οικονομικό και το δημογραφικό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.