ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ- Επικρατέστερος για Μητροπολίτης, είναι ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, θα γίνει η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας ξεκίνησαν επίσημα χθες, και σε αυτές συμμετείχε και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεος.

Για τη χηρεύουσα Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας θα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα και επικρατέστερος για Μητροπολίτης, έπειτα από τον «πάγο στη διχοτόμηση, είναι ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Μετά την ανάγνωση και επικύρωση των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας, η Ιερά Σύνοδος θα προβεί στην πλήρωση των κενών στις Μητροπόλεις.

Μετά την εκλογή, εντός της αίθουσας συνεδριάσεων οι νέοι Μητροπολίτες θα δώσουν το μικρό μήνυμα ενώπιον του Αρχιεπισκόπου και των Αρχιερέων και ακολούθως στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη θα δώσουν το μεγάλο Μήνυμα δηλώνοντας ότι αποδέχονται την εκλογή τους.

Οι χειροτονίες θα ανακοινωθούν από την Ιερά Σύνοδο, αλλά σύμφωνα με σημερινά δεδομένα η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022.

Την ημέρα της εκλογής, μετά από εντολή του Τοποτηρητού Μητροπολίτη Ιερόθεου, οι καμπάνες των Εκκλησιών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας θα ηχήσουν χαρμόσυνα για να αναγγείλουν στο ποίμνιο της τοπικής Εκκλησίας την εκλογή του νέου πνευματικού του πατέρα και Ποιμενάρχου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.