ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά από επικοινωνία με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, κατέληξε στο να προτείνει την Κυριακή 7 Ιουλίου ως ημέρα εθνικών εκλογών, καθώς στις 2 Ιουλίου λήγουν οι εξετάσεις των Πανελλαδικών.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ακολούθησε επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία.

Οι δυο τους θα έχουν και συνάντηση μετά τον Β γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της επόμενης Κυριακής.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε: «Ο Πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του, να παραιτηθεί και ο τόπος να οδηγηθεί σε εκλογές.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επίσημες δηλώσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα».

«Μετά από τέσσερα χρόνια η Ελλάδα πήγε στις κάλπες και έστειλε καθαρό μήνυμα. Η ΝΔ είναι η πρώτη και πολύ ενισχυμένη δύναμη της χώρας.

Η αλλαγή ξεκίνησε. Στέκομαι με επίγνωση της πατριωτικής μου ευθύνης. Σας υποσχέθηκα πως θα εργαστώ σκληρά για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει.

Σέβομαι τους συμπολίτες μας που έκαναν άλλες επιλογές, θα αγωνιστώ για να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους γιατί είμαι εδώ για να ενώσω όλους τους Έλληνες.

Τα αποτελέσματα των εκλογών σηματοδοτούν ότι ο λαός έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση.

Ο χρόνος για να λήξει τυπικά η θητεία φαίνεται μικρός αλλά ικανός για να ζημιωθεί περαιτέρω η χώρα.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια νέα κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί για το καλό του τόπου. Αυτή είναι η μόνη καθαρή λύση.

Το αποτέλεσμα γεννά αισθήματα χαράς στους φίλους της παράταξης, ζητώ από τα στελέχη μας να το αντιμετωπίσουν με αίσθημα ευθύνης αλλά κυρίως με σεμνότητα.

Η Ελλάδα περιμένει σκληρή δουλειά και κυρίως, αποτέλεσμα. Στην καρδιά μου δεν υπάρχουν πολλοί και λίγοι, πάνω απ’ όλα δεν ξεχνούμε όσους έκαναν διαφορετικές επιλογές.

Θα γυρίσω και πάλι όλη την Ελλάδα για να πείσω ότι αξίζουμε την ευκαιρία για να οδηγήσουμε τη χώρα σε ένα καλύτερο μέλλον.

Η αλληλεγγύη είναι το θεμέλιο της κοινωνικής συνοχής» ανέφερε στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.