ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Στο Άγιον Όρος μεταβαίνει το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον γιό του Κωνσταντίνο.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Λιάγκα, έκανε λόγο για μία ιδιωτική επίσκεψη, σημειώνοντας ότι δεν έχει επισκεφτεί ποτέ την Αθωνική πολιτεία και ότι είναι κάτι που είχε υποσχεθεί να το κάνουν μαζί.

«Η Εκκλησία δεν μπλέκει και δεν πρέπει να μπλέκει στα κοσμικά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ωστόσο, είναι σαφές ότι η επίσκεψη ενός πρώην Πρωθυπουργού, που διεκδικεί με υψηλές αξιώσεις ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας, έχει και πολιτικό χαρακτήρα – με φόντο τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Οι φήμες ότι πίσω από το κόμμα «Νίκη» βρίσκονται ορισμένες εκκλησιαστικές μονές, έχει προκαλέσει ανησυχία στη Ν.Δ και στόχος είναι να μην καταφέρει το κόμμα του κ. Νατσιού να γίνει η αιτία που θα δυσκολέψει την αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το Ταμείο Ανάκαμψης και το Άγιον Όρος
Υπενθυμίζεται ότι το Άγιο Όρος προσδοκά να λάβει τεράστια ποσά, περί τα 53 εκατ. ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Για παράδειγμα, για την ενεργειακή αυτονομία του με φωτοβολταϊκά και ΑΠΕ, αναμένει να λάβει περίπου 18 εκατ. ευρώ. Πάνω από 13,5 εκατ. ευρώ είναι το ποσό για αποκατάσταση ναών, αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις, ενώ πάνω από 21 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι επενδύσεις μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών της Ι.Μ. Ιβήρων το ποσό ανέρχεται στα 6,15 εκατ. ευρώ και για τον σχεδιασμό των μονοπατιών στα 2,1 εκατ. ευρώ.

Η πορεία των μεγάλων επενδύσεων και της συμβολής της κυβέρνησης της Ν.Δ. στην προώθηση αυτού του γιγαντιαίου πρότζεκτ, αναμένεται να τεθεί στις συζητήσεις που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους εκπροσώπους των Ιερών Μονών της Αθωνικής Πολιτείας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.