Εκλογές 2023: Ο Αναστάσιος (Τάσος) Κανελλόπουλος δεν είναι ο μόνος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ο οποίος μετά τη συνταξιοδότησή του επιχείρησε να ακολουθήσει την πολιτική καριέρα. Και αυτό γιατί τον ακολούθησε ο συνάδελφός του επίσης πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Αποστολάκης.

Ο κ. Κανελλόπουλος μετά από τις αμφιδρομικές σχέσεις του με το Ηλία Κασιδιάρη καταδικασμένο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, στις περασμένες βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου διεκδίκησε την ψήφο του Ελληνικού λαού με την ιδιότητα του αρχηγού του κόμματος ΕΑΝ.

Τα εκλογικά αποτελέσματα όμως ήταν αποκαρδιωτικά καθώς έλαβε μικρό αριθμό ψήφων (περίπου 15.174 σταυρούς, ποσοστό 0,26%), κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να τον οδηγήσει να μην συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Τώρα, ο 69χρονος Γεώργιος Αποστολάκης στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές κατέρχεται ως επικεφαλής του συνδυασμού Επικρατείας, του κόμματος ΝΙΚΗ που περιγράφεται ως «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα». Να σημειωθεί ότι η αδελφή του κ. Αποστολάκη είναι εν ενεργεία εισαγγελικός λειτουργός.

Επικεφαλής του κόμματος ΝΙΚΗ είναι ο θεολόγος, δάσκαλος και συγγραφέας Δημήτρης Νατσιός ο οποίος έχει στενές σχέσεις με το χώρο της Εκκλησίας. Στις περασμένες βουλευτικές εκλογές το κόμμα Νίκη έλαβε περίπου 172.260 ψήφους και ποσοστό 2,92 %.

Στην σειρά κατάταξης των κομμάτων, σύμφωνα με τα ποσοστά που έλαβαν την 21 Μαΐου, το κόμμα ΝΙΚΗ είναι μετά την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου οποία στις περασμένες βουλευτικές εκλογές εισήλθε στην Βουλή και πριν από το κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία δεν εισήλθε στην Βουλή.

Ο κ. Αποστολάκης είχε γίνει γνωστός όταν με την ιδιότητα του πρόεδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην δίκη του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου τον καταδίκασε σε ισόβια. Κατά την δικαστική του πορεία, σύμφωνα με τους συναδέλφους του, ήταν καλός και νομομαθείς δικαστικός λειτουργός. Παράλληλα, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με το χώρο της Εκκλησίας.

Ο Γεώργιος Αποστολάκης έχει γεννηθεί στην Ερέτρια Φαρσάλων, το 1954 και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τον Ιούνιο του 2020 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και διετέλεσε πρόεδρος του Α2 Πολιτικού Τμήματος του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου. Ένα έτος μετά, τον Ιούνιο του 2021, αποχώρησε από το δικαστικό σώμα λόγω συνταξιοδότησης.

Προηγούμενα διορίστηκε:

Πάρεδρος Πρωτοδικείου στις 22-6-1983,

Πρωτοδίκης στις 16-2-1985,

Πρόεδρος Πρωτοδικών στις 11-3-1998

Εφέτης στις 1-8-2003,

Πρόεδρος Εφετών στις 10-9-2012 και

Αρεοπαγίτης στις 11-8-2016.

Ανάρτηση στο facebook

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΗ «ΝΙΚΗ»

Γεωργίου Στ. Αποστολάκη

Επιτίμου Αντιπροέδρου Αρείου Πάγου

Δέχθηκα προσφάτως από το αρμόδιο όργανο του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος «ΝΙΚΗ» την τιμητική πρόταση να είμαι υποψήφιος βουλευτής του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στην πρώτη θέση. Η πρόταση αυτή ήλθε σε μία ώρα της ζωής μου που, έχοντας αφυπηρετήσει -μετά 38ετή ευδόκιμη υπηρεσία- από την πολιτική και ποινική Δικαιοσύνη, είμαι πλέον αποδεσμευμένος από την ιδιότητα του Δικαστή και την αποστασιοποίηση από τα κοινά που εκ της θέσεώς του οφείλει.

Έχοντας πλήρη συναίσθηση του χρέους, αποδέχθηκα την πρόταση και συντάχθηκα με τους λοιπούς υποψήφιους του ψηφοδελτίου της «ΝΙΚΗΣ».

Πάντα πίστευα ότι οι νεοέλληνες είμαστε «γέννημα και θρέμμα Ρωμηοί». Ότι το ήθος των Ρωμηών προγόνων μας που κληρονομήσαμε, η Ρωμαίικη φιλοθεΐα και φιλανθρωπία, δεν πρέπει να σβηστεί από την καταιγίδα της αποκαλούμενης Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ότι έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε ένα τέτοιο ήθος, μέχρι να «φύγει το ψευτο-Ρωμαίϊκο» που αιχμαλώτισε και αλλοίωσε τον κοινωνικό και προσωπικό βίο μας.

Έχω ακόμη στα αυτιά μου την προτροπή του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, «Αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι πρόγονοί μας απὸ τους τάφους… Αν οι Χριστιανοὶ δεν ομολογήσουν, δεν αντιδράσουν, αυτοὶ θα κάνουν χειρότερα. Ενώ, αν αντιδράσουν, θα το σκεφθούν…». Ξέρω ότι και οι άνθρωποι της «ΝΙΚΗΣ» σ’ αυτήν την προτροπή υπακούσαντες δίνουν τον αγώνα τους.

Πιστεύω στην ιδέα του «έθνους», στην πολιτιστική ενότητα του ελληνικού έθνους, στο μεγαλείο και στην ιδιαιτερότητα του ελληνικού, ρωμέικου, έθνους, όχι με την έννοια του φυλετισμού, αλλά με την έννοια της οικουμενικότητας της ελληνιστικής παράδοσης και του υπερεθνικού πνεύματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, απορρίπτοντας κάθε αρρωστημένο «εθνικισμό», κάθε ρατσιστική και φυλετική νοοτροπία.

Οι άνθρωποι σήμερα, ιδιαιτέρως οι νέοι μας, έχουν απογοητευθεί από τον υλιστικό, λεγόμενο δυτικό, τρόπο ζωής που μόνο αδιέξοδα έχει να δείξει. Που κυριαρχείται από τον ατομισμό και τη φιλαυτία, την ατομοκρατία και τον αμοραλισμό. Γι’ αυτό αναζητούν τον παραδοσιακό τρόπο ζωής. Αυτός όμως ο τρόπος ζωής, ο πυρήνας του, διασώζεται μέσα στην Εκκλησία και στο ήθος της. Στην πονηρότητα και φαυλότητα των προθέσεων και των πράξεων των επαγγελματιών της πολιτικής, η «ΝΙΚΗ» και οι άνθρωποί της αντιπαρατάσσουν πρόταση ζωής με βάση την φιλοπατρία, την τιμιότητα, την εργατικότητα, την -χωρίς ισοπέδωση- ισότητα, την ανιδιοτέλεια και το σεβασμό στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Η δημιουργία της «ΝΙΚΗΣ» υπήρξε, άλλωστε, καρπός αυθεντικής και ειλικρινούς αναζήτησης των ιδρυτών της μίας ρεαλιστικής πρότασης για διέξοδο στην αδιέξοδο πολιτική και πνευματική πορεία του έθνους μας.

Ο πρόεδρος και τα στελέχη της «ΝΙΚΗΣ» δεν είναι επαγγελματίες της πολιτικής, αλλά καθαρών προθέσεων και καλοπροαίρετοι άνθρωποι όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων που όμως έχουν «νουν και γνώσιν» της πραγματικότητας.

ΕΠΕΙΔΗ, η πρόσκλησή τους να συμπορευτώ μαζί τους ήχησε στη συνείδησή μου ως χρέος προσφοράς, των όποιων δυνάμεων και προσόντων μου, στο ρωμαίικο γένος και την αγαπημένη μας πατρίδα, την Ελλάδα.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑ την, εξαιρετικά τιμητική, πρόταση της «ΝΙΚΗΣ» και ήδη δήλωσα αρμοδίως υποψήφιος αυτής στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΩ με την παρούσα δήλωση τα «πιστεύω» μου και

ΠΡΟΤΡΕΠΩ, όποιον συμμερίζεται τα ίδια και εμπιστεύεται τον καλόν αγώνα της «ΝΙΚΗΣ», να στοιχηθεί και αυτός μαζί της, με την ψήφο και την ενεργό συμμετοχή του ως συνειδητός και καλός Ρωμηός.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.