ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Καθήλωσε στον λόγο του σήμερα 31 Αυγούστου 2022 ο π Δημήτριος στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού.

Στέλνοντας ένα μήνυμα σε όλους, φίλους και εχθρούς ο π Δημήτριος ανέφερε:

Εδώ δεν είμαστε Άγιοι, δεν αξίζουμε εμείς οι Ιερείς όσο τούτος ο χώρος, το προσκύνημα των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού στο οποίο εγώ δεν έχω καμία καρέκλα.

Δεν είχα ποτέ καρέκλα. Άλλοι έχουν βελούδινες καρέκλες. Εγώ θέλω να φτιάξω την καρέκλα μου πάνω στον Ουρανό.

Εμένα θα με δικάσει μονάχα ο Θεός και αν δεν τα κανα καλά θα με στείλει στον ΑΔΗ αλλιώς θα με κρατήσει μαζί του στον Παράδεισο.

Το Ευαγγέλιο της Πέμπτης 1 Σεπτεμβρίου 2022. Η Έναρξη του Νέου Εκκλησιαστικού Έτους. Η Αρχή Ινδίκτου. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Όσιος Συμεών ο Στυλίτης. Ο Άγιος Αμμούν ο Διάκονος και οι Αγίες Τεσσαράκοντα Παρθένες και Ασκήτριες οι Μάρτυρες. Ο Όσιος Μελέτιος ο Νέος ο εν Μυουπόλεως. Οι Άγιοι Εύοδος, Καλλίστη, Αγαθόκλεια και Ερμογένης οι Αυτάδελφοι Μάρτυρες. Κατά Λουκά: Η απόρριψη του Ιησού στη Ναζαρέτ. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση.

Μελετήστε το Ευαγγέλιο κάθε μέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Κατά Λουκά Άγιο Ευαγγέλιο, Κεφάλαιο Δ'(4) 16-22
Καὶ ἦλθεν εἰς τὴν Ναζαρέτ, οὗ ἦν τεθραμμένος, καὶ εἰσῆλθε κατὰ τὸ εἰωθὸς αὐτῷ ἐν τῇ ἡμέρᾳ τῶν σαββάτων εἰς τὴν συναγωγήν, καὶ ἀνέστη ἀναγνῶναι.
καὶ ἐπεδόθη αὐτῷ βιβλίον ῾Ησαΐου τοῦ προφήτου, καὶ ἀναπτύξας τὸ βιβλίον εὗρε τὸν τόπον οὗ ἦν γεγραμμένον·
Πνεῦμα Κυρίου ἐπ᾿ ἐμέ, οὗ εἵνεκεν ἔχρισέ με, εὐαγγελίσασθαι πτωχοῖς ἀπέσταλκέ με, ἰάσασθαι τοὺς συντετριμμένους τὴν καρδίαν

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.