Το σύνολο των ορθόδοξων Εκκλησιών απευθύνουν συνεχείς εκκλήσεις προς τους πιστούς για την ανάγκη στήριξης των μέτρων εντός και εκτός των ναών.Μεταξύ αυτών και το Πατραιρχείο Μόσχας με τον πρόεδρο του Συνοδικού Τμήματος για την Φιλανθρωπία της Εκκλησίας Επίσκοπος Παντελεήμων, προέτρεψε τους πιστούς «τηρείτε τα μέτρα και τις προφυλάξεις και ακολουθήστε τις συστάσεις των γιατρών και των ειδικών για την αποφυγή της διασποράς της πανδημίας».

Σύμφωνα με τον Επίσκοπο “είτε έχει ξεκινήσει το δεύτερο κύμα, είτε έχει επανέλθει ένα νέο κύμα του πρώτου κύματος, είναι και πάλι ενοχλητικό στην ψυχή μου.Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι μπορούμε ακούσια να γίνουμε αιτία ασθένειας και ταλαιπωρίας άλλων ανθρώπων. Δεν χρειάζεται να διαβεβαιώσετε ότι τώρα ο ιός μεταφέρεται λιγότερο οδυνηρά – γνωρίζω πολύ δύσκολες περιπτώσεις.

Δεν χρειάζεται να δικαιολογήσετε την άρνησή σας να λάβετε προστατευτικά μέτρα από το γεγονός ότι όλοι πρέπει να είστε προσεκτικοί, και αν αρρωστήσετε, τότε να είναι όχι λόγω της ανευθυνότητάς σας, αλλά επειδή ο Θεός το επιτρέπει, παρά όλες τις προφυλάξεις μας».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.