Νέα δεδομένα δημιουργεί η πανδημία του COVID-19. Μια πανδημία που μας καλεί να στραφούμε προς τον Ύψιστο με ταπείνωση, να συνδεθούμε εκ νέου με την Πηγή της Ζωής.

Χθες βράδυ στις 10.00 μ.μ. , χιλιάδες πιστοί ένωσαν τις προσευχές τους για δέκα πέντε λεπτά. Ιεράρχες, Ιερείς, Μοναχοί και Αγιορείτες Πατέρες προσευχήθηκαν μαζί με τον κόσμο, σε μια πνευματική συστράτευση.
Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου, ο οποίος με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενθάρρυνε την πρωτοβουλία αυτή και εν συνεχεία περιέγραφε με λόγο γλαφυρό και ενθαρρυντικό την μοναδική αυτή εμπειρία.
«Ο Θεός δεν θα μας εγκαταλείψει», «Η πνευματική αυτή συστράτευση ήταν βάλσαμο για την ψυχή μας σε αυτή την δύσκολη δοκιμασία», «Προσευχηθήκαμε όλη μαζί η οικογένεια. Και αυτό δεν το είχαμε ξανακάνει», «Η κοινή προσευχή θα μας βοηθήσει να προσεγγίσουμε και πάλι τον Θεό». Ήταν μερικές μόνο από τις αναρτήσεις πιστών που αλιεύσαμε στο Facebook.

Η κοινή αυτή προσευχή, για την οποία κάλεσε με ανακοίνωσή της και η Διαρκής ιερά Σύνοδος , θα επαναλαμβάνεται κάθε βράδυ την ίδια ώρα.
Την ίδια ώρα, η μία μετά την άλλη οι Μητροπόλεις της Ελλάδος εκμεταλλευόμενες το «παραθυράκι» που αφήνει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που επέβαλε την αναστολή των Ίερών Ακολουθιών, τελούν τις Ακολουθίες κεκλεισμένων των Θυρών . Το ποίμνιο μπορεί να τις παρακολουθεί μέσω τηλεόρασης, ραδιοφώνου ή Ίντερνετ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.