Μετά από ένα και πλέον έτος αναστολής των εκκλησιασμών του Προγράμματος «Εκκλησιασμοί σε Ιερούς Ναούς στα Πομακοχώρια του Ν. Ξάνθης 2021», λόγω των περιορισμών εξαιτίας της COVID-19, το Παράρτημα της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) του Ν. Ξάνθης τέλεσε τον πρώτο εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στις Θέρμες (Λουτρά), του οποίου τυγχάνει «Ανάδοχος».

Έτσι, ήχησε και πάλι η καμπάνα, άναψαν τα καντήλια της εκκλησίας, ακούστηκαν οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια της Ορθοδοξίας στο χωριό Θέρμες Ξάνθης σε μια ατμόσφαιρα κατανυκτική, σε συνδυασμό με το φυσικό καταπράσινο περιβάλλον, τους ήχους της φύσης και τα κελαϊδίσματα των πουλιών.

Στην Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, ενώ συμμετείχαν 40 περίπου πιστοί, μέλη και φίλοι της ΕΑΑΣ Ξάνθης, καθώς και αντιπροσωπείες των γειτονικών Στρατιωτικών Μοναδων, που παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία στον προαύλιο χώρο του Ναού, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μετά τον εκκλησιασμό, προσφέρθηκαν, από το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ξάνθης, σε όλο το εκκλησίασμα, καφές και κεράσματα σε τοπικό κατάστημα του χωριού. Στη συνέχεια οι περισσότεροι γευμάτισαν, συμβάλλοντας έτσι και στην μικροοικονομία του χωριού.

Με μέριμνα του αναδόχου, Παράρτημα ΕΑΑΣ Ξάνθης, στο διάστημα που μεσολάβησε, τοποθετήθηκαν 15 καλαίσθητα ξυλόγλυπτα στασίδια, με την οικονομική βοήθεια των μελών του, ενώ έγινε επίσης και η απαιτούμενη συντήρηση του εξωτερικού και εσωτερικού χώρου του Ναού καθώς είχε υποστεί φθορές από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες εδώ και ένα και πλέον χρόνο που είχε να λειτουργήσει. Οι μικροεπισκευές του Ναού (σοβάτισμα – βάψιμο) πραγματοποιήθηκαν αφιλοκερδώς από συμπατριώτη μας μουσουλμάνο τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Το Παράρτημα της ΕΑΑΣ Ξάνθης εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όσους και όσες προσήλθαν, όπως και ιδιαιτέρως τα μέλη του Αντιστράτηγο ε.α. Γεωργιάδη Γεώργιο και Ταξίαρχο ε.α. Αργύρη Ανδριώτη, που συνέβαλαν ουσιαστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε επίσης το ταξιδιωτικό Γραφείο ΤΑΣΙΟΣ Ο.Ε, που διέθεσε δωρεάν ένα (1) λεωφορείο, για την μεταφορά των εκκλησιαζομένων.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για το χορό των ιεροψαλτών που αποτελείτο εξ ολοκλήρου από μέλη της ΕΑΑΣ/Παράρτημα Ξάνθης ήτοι τον Γραμματέα του ΤΣ του Παραρτήματος Επίλαρχο ε.α Αναστάσιο Αλέκογλου, τον Αντισυνταγματάρχη ε.α. Μενέλαο Κυριακού και τον Ταξίαρχο ε.α. Νικόλαο Αραμπατζή, όπως και στα μέλη του ΤΣ , Συνταγματάρχη ε.α Θεόδωρο Αμαξόπουλο και Ταγματάρχη ε.α Αναστάσιο Τσακουρίδη, που συνέβαλαν ουσιαστικά στα διαδικαστικά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.