Με τη βοήθεια εθελοντών και χορηγών ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης ενός ιστορικού ναού στο Μπλαγκόεβγκραντ. Πρόκειται για τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου που χτίστηκε στα τέλη του 15ου ή στις αρχές του δέκατου έκτου αιώνα.

Στο τέλος του δέκατου ένατου αιώνα, υπήρχαν μόνο ερείπια του ναού στον χώρο, και όσα γνώριζαν οι κάτοικοι προέρχονταν από τις διηγήσεις των μεγαλυτέρων και τοπικούς θρύλους.
Η εκκλησία είχε βεβηλωθεί και πυρολυθεί από τους Οθωμανούς. Την πρωτοβουλία αποκατάστασής του είχε ο Μπόρισλαβ Χατζίσκι

«Η ιδέα για την αποκατάσταση της εκκλησίας γεννήθηκε μετά από αρκετές επισκέψεις στο Άγιον Όρος, πρώτον επειδή βρίσκεται στο χωριό του πατέρα μου, και δεύτερον – λόγω της πίστης στον Θεό», δήλωσε ο Χατζίσκι

Η ευλογία γι ‘αυτό το έργο δόθηκε από τον Μητροπολίτη Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ. Πάνω από την πόρτα του ναού τοποθετήθηκε αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας του Αγίου Γεωργίου από τη Μονή Ζωγράφου στο Άγιο Όρος. Η ανοικοδόμηση της εκκλησίας συνοδεύτηκε από ένα μεγάλο θαύμα για τον Χατζίσκι. Ο ίδιος και η σύζυγός του δεν μπορούσαν να κάνουν παιδί επί 15 ολόκληρα χρόνια. Μόλις άρχισαν οι εργασίες, η σύζυγός του έμεινε έγκυος και σήμερα έχουν αποκτήσει έναν γιο τον οποίο ονόμασαν Γεώργιο.

Τα εγκαίνια του ναού τελέστηκαν από τον Μητροπολίτη Σεραφείμ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.