Με αφορμή τη γιορτή της σύναξης των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων στις 8 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαβριήλ του Λόβετς χοροστάτησε σε νυχτερινή Θεία λειτουργία στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Ετροπόλε στις 7 του μηνός.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος, που ήγε και τα ονομαστήριά του, ιερούργησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Τσεκοτίν. Στη Θεία Λειτουργία, ο Μητροπολίτης Γαβριήλ χειροτόνησε Αρχιμανδρίτη τον π. Μιχαήλ Ντιλόβκσι.

Ο Επίσκοπος ευχήθηκε στους παρισταμένους κληρικούς και λαϊκούς, ενώ μετά το κήρυγμα τους μοίρασε και εικόνες του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ, μαζί με τους κληρικούς, τέλεσαν αγιασμό στην νέα τραπεζαρία της Μονής, που ανακαινίστηκε πρόσφατα με χρήματα της βουλγάρικης κυβέρνησης, και στο τέλος μοιράστηκε άρτος.

Χθες, 9 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στην ίδια Ιερά Μονή με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, προς τιμήν του μοναχού Νεκταρίου.

Πρακτορείο «Ορθοδοξία»: Ευγενία Δίτσα

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.