Κάλεσμα για νηστεία και προσευχή υπέρ της ειρήνης στην Ουκρανία απευθύνει με ανακοίνωση της προς κλήρο και λαό η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας, εκφράζοντας παράλληλα την βαθύτατη συμπαράσταση της σε όλους όσοι επηρεάστηκαν άμεσα ή έμμεσα από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Επίσης, η Ιερά Σύνοδος δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει όπου χρειαστεί και εκφράζει την ελπίδα ότι οι ιστορικοί και πνευματικοί δεσμοί μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας θα βοηθήσουν τις δύο πλευρές να επιλύσουν τηn σύγκρουση ειρηνικά.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας αναφέρει τα εξής:
«Με πόνο και θλίψη παρακολουθούμε τα γεγονότα στην Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες. Εκφράζουμε την βαθύτατη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια μας σε όλους όσοι επηρεάστηκαν άμεσα ή έμμεσα από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όπου χρειαστεί.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι ιστορικοί και πνευματικοί δεσμοί μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας θα βοηθήσουν τις δύο πλευρές να επιλύσουν την σύγκρουση, όχι με βία, καταστροφές και άσκοπες απώλειες ζωών, αλλά αντίθετα – επιδιώκοντας την ειρήνη και την προθυμία για διαπραγμάτευση και εξεύρεση αποδεκτών λύσεων.

Καλούμε όλους τους κληρικούς και τους πιστούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας να νηστέψουν και να προσευχηθούν υπέρ της ειρήνης στην Ουκρανία.»

ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.