«Πρόκειται για μία σέχτα που είναι δικτυωμένη καλά σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο μητροπολίτης - Τι είπε για τη δράση της οργάνωσης.

«Ποντάρουν στη δυσκολία των ανθρώπων και τους εκμεταλλεύονται οικονομικά»… Ο Μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος που δραστηριοποιείται στη χώρα της Αφρικής τα τελευταία 25 χρόνια μίλησε για την αίρεση στη Θεσσαλονίκη, που απασχολεί τις ελληνικές αρχές.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε ότι η «Εκκλησία των Εθνών» μπορεί να προέρχεται από την Νιγηρία, όμως «πρόκειται για μία σέχτα που είναι δικτυωμένη καλά σε όλο τον κόσμο κι έχει χιλιάδες οπαδούς».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «πολλοί Νιγηριανοί πάστορες κινούνται μυστικά κατά κάποιο τρόπο και στην Αθήνα σε διάφορους χώρους, μαγαζιά και κάνουν τέτοια».

«Δεν έχει να κάνει με αυτό που αποκαλούμε Εκκλησία ή με το Ευαγγέλιο», είπε και πρόσθεσε πως «με πήραν τηλέφωνο από την Ελλάδα καρκινοπαθείς σε προχωρημένο στάδιο και ζητούσαν την γνώμη μου, αν έπρεπε να πάνε εκεί για θεραπεία».

Η στιγμή που «θεραπεύουν» τον θυρεοειδή με… ένα άγγιγμα

Βροχή πέφτουν οι καταγγελίες κατά της «Εκκλησίας των Εθνών», με τις αποκαλύψεις να προκαλούν ανατριχίλα για τον βαθμό παραπλάνησης από την οργάνωση.

Όπως φαίνεται στο βίντεο του Mega, η γυναίκα ισχυρίζεται πως ο επικεφαλής της αίρεσης θεράπευσε τον θυρεοειδή με… ένα μόνο άγγιγμα.

Έπαιρνε φάρμακα και έπρεπε κάθε 2-3 μήνες να πηγαίνει σε γιατρό για εξετάσεις, όπως δηλώνει η ίδια.

Κλείσιμο

Όταν έφτασε η… ώρα της θεραπείας έβαλε τα κλάμματα από τη χαρά της. «Είπα ο Θεός με θεράπευσε», δήλωσε.

-Το άγγιγμα το πήρατε Κυριακή και πότε πήγατε ξανά για εξετάσεις;

-Δευτέρα, Τετάρτη πήγα στο γιατρό. Και μου λέει ο γιατρός «μήπως πρέπει να πας σε έναν άλλον γιατρό» και λέω «αφήστε, έχω τον κατάλληλο». Χριστέ μου σε ευχαριστώ».

Το παραπάνω περιστατικό έλαβε χώρα το 2015. Εφτά χρόνια αργότερα η γυναίκα αυτή αποκάλυψε ότι δεν θεραπεύτηκε, αλλά εξαπατήθηκε από την «Εκκλησία των Εθνών». Η ίδια εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να λαμβάνει θεραπευτική αγωγή για την πάθησή της.

-Θεραπεύουν εκεί, δεν θεραπεύουν τι γίνεται;

-Όχι, όχι.

-Δηλαδή;

-Συνεχίζεται (το πρόβλημα) και παίρνω και φάρμακα

-Ταλαιπωρηθήκατε πολύ ε;

-Πάρα πολύ. Είναι καθαρά ιατρικό πρόβλημα ο θυροειδής, δεν είναι θέμα οτιδήποτε άλλο. Πιάνεσαι από σανίδα, προσπαθείς να ξεγελάσεις το μυαλό σου τελικά. Εγώ κάποια στιγμή ζήτησα να κατεβάσουν, απαίτησα δηλαδή να κατεβάσουν κι ένα βίντεο που είχαν ανεβάσει. Δεν το κατεβάσανε, δεν ασχολήθηκα περισσότερο, δεν μπορώ να ασχοληθώ περισσότερο. Εγώ προσωπικά ακόμη παίρνω φάρμακα για τον θυροειδή. Τι πιο απλό να σου πω; Πιο απλό δεν υπάρχει από αυτό. Στους γιατρούς, στους γιατρούς μόνο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.