Με επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, προτείνει παρουσία πιστών εντός των Ιερών Ναών, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και με αναλογία 1 άτομο ανά 20 τ.μ. σε όλους ανεξαιρέτως τους Ναούς - Για το Μ. Σαββατο ζητά απαγόρευση κυκλοφορίας στις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

Μια διαφορετική πρόταση σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα κατέθεσε η Εκκλησία της Κρήτης, μέσω επιστολής που έστειλε στην αρμόδια υπουργό, Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με το cretapost, οι ιεράρχες του νησιού για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα καθώς και για την εβδομάδα της Διακαινησίμου προτείνουν τα εξής:

– Παρουσία πιστών εντός των Ιερών Ναών, με την υποχρεωτική χρήση μάσκας και με αναλογία 1 άτομο ανά 20 τ.μ. σε όλους ανεξαιρέτως τους Ιερούς Ναούς (Μητροπολιτικούς, Καθεδρικούς, Μοναστηριακούς, Ενοριακούς) με ανώτατο όριο τα 100 πρόσωπα.

– Παρουσία των πιστών στους προαύλιους χώρους των Ιερών Ναών με τη χρήση των εξωτερικών μεγαφώνων, τηρουμένων πάντοτε των απαραίτητων μέτρων προστασίας (αποστάσεις 2 μέτρων σε κάθε πλευρά, χρήση μάσκας κτλ).

– Τέλεση δύο ή περισσότερων Ιερών Ακολουθιών σε διαφορετικές ώρες, όπου υπάρχει δυνατότητα, για την μεγαλύτερη συμμετοχή των πιστών χωρίς φαινόμενα συνωστισμού, καθώς και δυνατότητα τελέσεως υπαιθρίων Ιερών Ακολουθίων σε ανοιχτούς χώρους.

– Περικοπή της λιτανεύσεως του Επιταφίου μόνον πέριξ των Ιερών Ναών, δίχως την πραγματοποίηση της καθιερωμένης μεγάλης πομπής-λιτανείας διά των οδών των Ενοριών, στις πόλεις και στα χωριά της υπαίθρου.

– Αλλαγή του περιορισμού του ωραρίου κυκλοφορίας στις 11 το βράδυ, τουλάχιστον για τις ημέρες Μ. Πέμπτη και Μ. Παρασκευή, καθώς και στις 2 μετά τα μεσάνυχτα για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι πιστοί να μετάσχουν απρόσκοπτα στις Ιερές Ακολουθίες.

– Διενέργεια εβδομαδιαίων ελέγχων (self test, rapid test) στους κληρικούς, ιεροψάλτες, εκκλησιαστικούς συμβούλους και συνεργάτες των Ιερών Ναών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Ελευθερία Χριστοδούλου

Υπομονή. Η Παναγιά μαζί μας και ο Θεός θα δείξει άμα χρειάζεται να φοράμε μάσκα ή όχι.

2
Ελευθερία Χριστοδούλου

Η Παναγιά μαζί μας να μας σκεπάζει. Και θα δείξει ο Θεός άμα χρειάζεται να φορά;με μα;;άμα ή όχι.