ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ: Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε σε Συνεδρία σήμερα 7 Δεκεμβρίου 2022 στο Ηράκλειο και ασχολήθηκε με τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.

Μελέτησε το θέμα των δασικών χαρτών, σε σχέση με αγροτολιβαδικές εκτάσεις Ιερών Μονών και Ενοριών της Μεγαλονήσου που έχουν απομείνει από τις κατά καιρούς αναγκαστικές απαλλοτριώσεις.

Η Τοπική Εκκλησία αισθάνεται χρέος να προστατεύσει την λιγοστή εναπομείνασα αγροτολιβαδική περιουσία, από τα Μοναστήρια και είναι αποφασισμένη να προβεί σε όλες τις κατά Νόμο απαραίτητες ενέργειες για το σκοπό αυτό.

Η Ιερά Σύνοδος με αφορμή τις σύγχρονες εκφράσεις παραβατικής συμπεριφοράς και περιστατικά που ευτελίζουν το ανθρώπινο πρόσωπο, αποφάσισε την αποστολή σχετικής Συνοδικής Εγκυκλίου.

Αντικείμενο έντονης συζήτησης και προβληματισμού αποτέλεσαν φαινόμενα που τείνουν να εκκοσμικεύσουν και να αποιεροποιήσουν εντελώς τα Ιερά Μυστήρια, ιδιαίτερα του Γάμου και της Βαπτίσεως, με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζουν τον άνθρωπο από το σωτηριολογικό χαρακτήρα και περιεχόμενό τους.

Εν όψει, τέλος, των Εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου, η Ιερά Σύνοδος εύχεται καλές Άγιες ημέρες και ευλογημένο το νέο έτος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.