Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης που θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα στην Σύνοδο στο Φανάρι, δεν αποκλείεται να συζητήσει το θέμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο.

Για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα σε σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, οι Ιεράρχες αναφέρθηκαν στα προβλήματα και στις δυσλειτουργίες που απορρέουν από την πολύμηνη, ουσιαστική απουσία, από την κεφαλή της Εκκλησίας, του Αρχιεπισκόπου κ. κ. Ειρηναίου ο οποίος όπως είναι γνωστό, βρίσκεται κατάκοιτος με σωρεία προβλημάτων υγείας.

Οι Ιεράρχες της Κρήτης, συναισθηματικά φορτισμένοι από την πολύμηνη περιπέτεια υγείας του Αρχιεπισκόπου, κράτησαν χαμηλούς τόνους και μίλησαν με λόγια αγάπης και σεβασμού για τον Σεβασμιότατο Κρήτης. Ξεκαθάρισαν, μάλιστα, πως δεν πρόκειται ούτε να ασκήσουν πιέσεις ούτε να τον προτρέψουν σε παραίτηση.

Τόνισαν πως μόνο εφόσον το επιθυμεί ο ίδιος να αποχωρήσει από την ηγεσία της τοπικής Εκκλησίας, τότε και μόνο θα ανοίξει η συζήτηση για τη δρομολόγηση διαδικασιών εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου.
Ωστόσο, αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης που θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα στην Οικουμενική Σύνοδο στο Φανάρι, δεν αποκλείεται να συζητήσει το θέμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.