Τριήμερος Πανελλήνιος Πανηγυρικός Εορτασμός. Θα πραγματοποιηθούν σημαιοστολισμός όλων των Ιερών Ναών της Εκκλησίας της Ελλάδος και λατρευτικές εκδηλώσεις και Δοξολογίες σε όλους τους Μητροπολιτικούς Ναούς των Ιερών Μητροπόλεων. Κατά τη Δοξολογία θα αναγνωσθεί η ειδική ευχή για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της Πατρίδος μας, η οποία συνετάχθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Σε όλους τους Ιερούς Ναούς θα αναγνωσθεί η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη μεγάλη επέτειο.

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος θα τελέσει Πανηγυρικό Εσπερινό στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Η Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης θα τελέσει Επιμνημόσυνη Δέηση με κατάθεση στεφάνων στη λάρνακα όπου φυλάσσεται το σκήνωμα του Λεσβίου Μητροπολίτου Ουγγροβλαχίας Ιγνατίου.

Η Ιερά Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου θα τελέσει Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μούδρου. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Το βαθύτερο νόημα της διπλής εορτής» υπό του Εκπαιδευτικού και Γυμνασιάρχη κ. Εμμανουήλ Ρόκκου.

Η Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος θα τελέσει Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Παρνασσίδος, όπου ευλόγησε την Επανάσταση ο Επίσκοπος Σαλώνων Ησαΐας.

Η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας, αν το επιτρέψουν τα μέτρα προφυλάξεως από την πανδημία, έχει προγραμματίσει να διοργανώσει μία εκδήλωση στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας με αναφορά στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 και μία εκδήλωση στο Άνω Δώριον για να τιμηθούν οι ηρωικοί Ντρέδες.

Την Πέμπτη 25 Μαρτίου, εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου:

Η Ιερά Μητρόπολη Μηθύμνης θα διοργανώσει διαδικτυακή εκδήλωση με συναυλία Βυζαντινής Μουσικής.

Η Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος θα τελέσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Επιμνημόσυνη Δέηση εις μνήμην του Εθνομάρτυρος Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα.

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος θα τελέσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας θα διοργανώσει ομιλία με θέμα «Η Υπέρμαχος Στρατηγός του Γένους των Ελλήνων» και ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Χολέβα, Πολιτικό Επιστήμονα- συγγραφέα. Αν το επιτρέψουν τα μέτρα κατά της πανδημίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.