«Όπως σε κάθε εποχή, έτσι και στην εποχή μας, υπάρχουν νέοι καταξιωμένοι και με σπουδές, με ήθος και αρετή, οι οποίοι νιώθουν την φλόγα της της κλήσεως του Θεού για Ιερωσύνη.

Οι καλοί και πιστοί γονείς αυτών των παιδιών όταν διαπιστώσουν ότι έχουν αυτό το Θείο δώρο της ιερατικής κλήσεως, οφείλουν να παιδαγωγούν τα παιδιά, ώστε να αυξηθεί ο ένθεος αυτός ζήλος», σημειώνει.

Το κάλεσμα του Κυρίου είναι διαρκές, ανεξάρτητα από την εποχή αναφέρει η Ιερά Σύνοδος, καθώς «σε έναν κόσμο όπου τα πάντα ανατρέπονται γοργά, σε μια εποχή που αμφισβητεί τις παραδεδομένες αξίες, ο Κύριος δεν παύει να καλεί όλον τον κόσμο κοντά του και δεν σταματά να αναζητεί τους λίγους εκείνους ανθρώπους, οι οποίοι θα θελήσουν να σηκώσουν το βάρος της Ιερωσύνης. Εκείνους οι οποίοι θα θελήσουν να γίνουν εργάτες, που θα οικοδομήσουν ψυχές, θα τις ακούσουν, θα τις ξεκουράσουν, θα τις οδηγήσουν στην χώρα της σωτηρίας».

«Αυτούς που ο Θεός εκλέγει και καλεί να υπουργήσουν την δική Του ιερατεία, βρίσκονται ανάμεσα μας» υπογραμμίζει και παροτρύνει να αναλογιστούμε ότι «τα σημερινά παιδιά αποφασίζουν να γίνουν Ιερείς σε μια αφιλόξενη και αδιάφορη γι’ αυτά κοινωνία». Και όλα αυτά, όπως επισημαίνει, «την ώρα που οι άνθρωποι του κόσμου, τεχνοκράτες και οικονομικοί σωτήρες της κοινωνίας, περιφρονούν τους ιερείς σαν μη παραγωγικούς».

«Σας προτρέπουμε πατρικά, ελάτε να ενθαρρύνουμε και να στηρίξουμε τους νέους που με ιερό ενθουσιασμό εισέρχονται στο ιερό Θυσιαστήριο και σας παρακαλούμε θερμώς να προσεύχεστε ο Μέγας Αρχιερεύς της πίστεως μας, ο Λυτρωτής και Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός, να δίνει άξιους Ιερείς στην Εκκλησία του».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.