Η τακτική Ιεραρχία είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 6 Οκτωβρίου στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πεντέλη.

Η επιλογή της τοποθεσίας έγινε προκείμενου να καταστεί δυνατόν να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Ωστόσο, η αύξηση των κρουσμάτων και η λήψη πρόσθετων μέτρων έχουν προκαλέσει ανησυχία μεταξύ των Ιεραρχών.

Όπως αναφέρεται στη επιστολή που απέστειλε στους Μητροπολίτες ο Μακαριώτατος, , πολλοί Ιεράρχες ζητούν αναβολή της Ιεραρχίας, «καθώς λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων και της θεσπίσεως ορίου συμμετοχής προσώπων στις συναθροίσεις, αλλά και της συνεχούς επιδείνωσης των υγειονομικών συνθηκών στην Περιφέρεια Αττικής, δυσκολεύονται να συμμετάσχουν σε Αυτήν»

Στην επιστολή, που εστάλη στους Ιεράρχες τους δίδεται προθεσμία έως σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου να υποβάλλουν τις απόψεις τους, για το ενδεχόμενο αναβολής της Ιεραρχίας.
Τονίζεται επίσης ότι η «τακτική γενική συνέλευση της Ιεραρχίας προβλέπεται εκ του νόμου και η απόφαση για αναβολή της δεν δύναται να ληφθεί από τον Πρόεδρο Αυτής, ή και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, άνευ απόψεων των μελών του Συνοδικού Σώματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί Ιεράρχες έχουν ήδη ανταποκριθεί στο αίτημα του Μακαριωτάτου, δίνοντάς του το ελεύθερο να αποφασίσει ο ίδιος για το θέμα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.