ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Σημαντικό κρίνεται το προσεχές διάστημα για την Εκκλησία της Ελλάδος, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που ολοκληρώθηκε χθες, ενόψει και της Ιεραρχίας του επόμενου Οκτωβρίου.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα της ΔΙΣ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενημέρωσε τους Ιεράρχες για τις συναντήσεις που έχει με κυβερνητικούς αξιωματούχους σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις της Εκκλησίας με την Πολιτεία.

Δεν είναι τυχαίο, ότι την δεύτερη ημέρα της ΔΙΣ ο Μακαριώτατος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατά τη συνάντηση επαναδιατυπώθηκε η πρόθεση για συνέχιση του διμερούς διαλόγου σε νέες βάσεις.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι, τις συζητήσεις για τις σχέσεις με την Εκκλησία έχει αναλάβει προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας απευθείας με τον Αρχιεπίσκοπο.

Ο Μακαριώτατος έχει ήδη συναντηθεί με αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η σημερινή επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή, του υπουργού Ανάπτυξης κ. Αδώνι Γεωργιάδη.

Στο φλέγον θέμα που απασχόλησε την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, οι Ιεράρχες έδωσαν το πράσινο φως (ψήφος εμπιστοσύνης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με πολιτικούς όρους) στον Αρχιεπίσκοπο να χειριστεί το θέμα της αναγνώρισης της Ουκρανικής Αυτοκέφαλης Εκκλησίας εν λευκώ, αναγνωρίζοντας παράλληλα το δικαίωμα της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχη στην παραχώρηση του Αυτοκεφάλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει διαμηνύσει ότι θα θέσει το θέμα στην Ιεραρχία το θέμα της ουκρανικής αυτοκεφαλίας στην επόμενη Ιεραρχία του Οκτωβρίου, επιθυμώντας να λάβει από εκεί το πράσινο φως που θα οδηγήσει στην αναγνώριση της Αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Σήμερα πάντως, αρχίζουν στη Χάλκη οι τριήμερες εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.