Μεταξύ των αποφάσεων της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρεται και στην τέλεση των Ιερών Ακολουθιών καθώς επίσης και σε όλα τα προγραμματισμένα μυστήρια. Μάλιστα ορίζει ότι σε περίπτωση ανάγκης Βαπτίσεις και Γάμοι θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο με τους γονείς, τον ανάδοχο και τον παράνυμφο.

«Αναβάλλονται προσωρινώς όλες οι καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και όλα τα προγραμματισμένα Μυστήρια Βαπτίσεως και Γάμου, εν περιπτώσει δε ανάγκης η τέλεση των ανωτέρω Μυστηρίων θα πραγματοποιείται με την παρουσία αποκλειστικώς και μόνο των γονέων, του αναδόχου και του παρανύμφου» αναφέρει.

Ενώ για τις κηδείες και τα μνημόσυνα ορίζει ότι «θα πραγματοποιούνται εντός του Ιερού Ναού με την παρουσία μόνον του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του κεκοιμημένου. Καθ’ όμοιο τρόπο θα τελούνται και τα μνημόσυνα μόνον επί του τάφου των κεκοιμημένων».

«Ήδη στα Μοναστήριά μας έχει σημάνει συναγερμός αδιάλειπτης προσευχής», αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, σχετικά με τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού.

Στις Ιερές Μονές θα τελούνται οι προβλεπόμενες Ιερές Ακολουθίες υπό των Μοναστικών Αδελφότητων άνευ της συμμετοχής προσκυνητών αναφέρει το ανακοινωθέν, ενώ καταλήγει τονίζοντας πως : «Ευχή όλων μας είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να παράσχει ανάπαυση στους ήδη κεκοιμημένους αδελφούς μας από τον θανατηφόρο αυτό ιό και την εξ ύψους παρηγορία στους πενθούντες συγγενείς τους, δεόμεθα δε για την θεραπεία και ταχεία ανάρρωση των νοσούντων και πλήρη εξάλειψη της φοβεράς αυτής δοκιμασίας», καταλήγει.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.33 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.