ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου σε Ιδρύματα της Αττικής. Ιδρύματα της Αττικής επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Ιδρύματος Κόκκορη Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη. Αρχικά επισκέφθηκαν την Εταιρεία Σπαστικών «Πόρτα Ανοικτή», όπου τους υποδέχθηκαν η πρόεδρος κ. Δάφνη Οικονόμου, το προσωπικό, γονείς και παιδιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και τους εκπαιδευτικούς χώρους του κτηρίου και συνομίλησε με γονείς και παιδιά, ενώ ευχήθηκε σε όλους καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση. Στο αμφιθέατρο της Εταιρείας μετά τον επίσημο χαιρετισμό και το καλωσόρισμα από την πρόεδρο, χορωδία των παιδιών έψαλε ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια. Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε για την πρόσκληση και συνεχάρη όλους τους υπευθύνους για την δημιουργία, αλλά και την λειτουργία της Εταιρείας.

Επεσήμανε, πως ήρθε στο μυαλό του ο διάλογος του Ιησού Χριστού με έναν άνθρωπο, ο οποίος έχοντας υπαρξιακές αναζητήσεις, τον ρώτησε ποιο είναι το νόημα της ζωής;
Και ο Κύριος απάντησε:

Να αγαπήσεις τον Θεό με όλη σου τη δύναμη και τον συνάνθρωπό σου, όποιος και όπως κι αν είναι αυτός σαν τον εαυτό σου.

Σε αυτές τις δύο εντολές κρύβεται το νόημα της ζωής. Ευχήθηκε, επίσης, σε όλους κουράγιο και δύναμη και απευθυνόμενος προς τους γονείς ανέλυσε την ερμηνεία της λέξεως «Πάσχα» τονίζοντας πως σημαίνει πέρασμα, από το σκοτάδι στο Φως και από το ψέμα στην Αλήθεια. Υπογράμμισε, πως «αρκετοί άνθρωποι αυτές τις μέρες έχουν στο μυαλό τους μόνο να αγοράσουν καινούργια ρούχα, δώρα, καλά φαγητά ή να διασκεδάσουν, αλλά υπάρχουν και αυτοί που σκέφτονται τι ζητάει ο Θεός από εμάς και αυτό είναι ό,τι κάνετε εσείς εδώ».

Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε το Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Μαρία Κόκκορη», όπου τον υποδέχθηκαν το προσωπικό και τα παιδιά και του προσέφεραν πασχαλινές ζωγραφιές. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος μοίρασε σε όλους Πασχαλινή λαμπάδα και κουλούρια και τους ευχήθηκε καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Σε παλαιότερες δηλώσεις της στον 89,5 η πρόεδρος της Εταιρείας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» κ. Οικονόμου είχε αναφέρει ότι

Η Εταιρεία ιδρύθηκε το 1972 για να αντιμετωπίσει μια μεγάλη ανάγκη σε ό,τι αφορά στην πρόνοια για τους ανθρώπους που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση στον τόπο μας. Στόχος της ήταν πάντα η ανάπτυξη πολυποίκιλων δραστηριοτήτων για την προαγωγή των συμφερόντων των ανθρώπων με κινητικές αναπηρίες.

Προσθέτοντας, μάλιστα, ότι:

Η Εταιρεία δεν κλείστηκε ποτέ στον εαυτό της, ούτε απομόνωσε τα άτομα με αναπηρίες. Αντίθετα απέβλεψε στην άρση των φραγμών που δημιουργούν οι αναπηρίες και επιδίωξε την άνετη τοποθέτηση του ατόμου με αναπηρίες μέσα στην φυσιολογική κοινωνία των συνανθρώπων του.

Παράλληλα, το Ίδρυμα Περιθάλψεως Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή με σύνδρομο Down της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Μαρία Κόκκορη». Ξεκίνησε την λειτουργία του την 1η Μαρτίου του 2007. Το εν λόγω ίδρυμα, φέρει το όνομα της δωρήτριας, Μαρίας Κόκκορη.

Από 2 Ιουλίου του 2012 έως και τον Ιούνιο του 2015 λειτουργούσε ως δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) υπό την αιγίδα της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» αποτελώντας ένα σύγχρονο πλαίσιο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, το οποίο παρείχε και παρέχει ολοκληρωμένες, ποιοτικές υπηρεσίες εξειδικευμένης επιστημονικής υποστήριξης σε άτομα με νοητική υστέρηση και σύνδρομο Down. Από την 29η Ιουλίου 2016 το Ίδρυμα «Μαρία Κόκκορη» λειτουργεί επίσης δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης με την επωνυμία «ΤΟ ΨΑΡΑΥΤΕΙΟ» στην περιοχή του Αμαρουσίου (Φ.Ε.Κ. 3683/Τ. Β’/ 15-11-2016). Οι Σ.Υ.Δ.
«Το Ψαραύτειο» φιλοξενούν οκτώ άτομα με νοητική υστέρηση σε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο.

Ιερώνυμος Ίδρυμα

πόρτα ανοιχτή

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Ίδρυμα Αττική

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Ίδρυμα

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Ίδρυμα Αττική

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Ίδρυμα

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Αττική

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Ίδρυμα Κόκκορη

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Κόκκορη

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Ίδρυμα Κόκκορη

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Κόκκορη

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Ίδρυμα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Ίδρυμα Κόκκορη

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.