ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Αυτή είναι η 8μελής επιτροπή διαλόγου με τη κυβέρνηση που όρισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, που συνεδριάζει από το πρωί.

Στην επιτροπής μετέχουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος , Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος και Κορίνθου κ. Διονύσιος. Όπως είχε υποσχεθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο διάλογο θα μετέχει και ο πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος Πρωτοπρ. Γεώργιος Σελλής.

Επίσης, οι Καθηγητές Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαθωμάς, του πανεπιστήμιου Αθηνών, ο Πρωτοπρ. Βασίλειος Καλιακμάνης, της Θεολογικής σχολής Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Βασίλειος Κονδύλης και ο Νομικός Σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεόδωρος Παπαγεωργίου.

Παραλλήλως, η επιτροπή εξουσιοδοτείται να έχει τη δυνατότητα να προσκαλεί Αρχιερείς και επιστήμονες, Κληρικούς και Λαϊκούς οι οποίοι κατέχουν ειδικές γνώσεις επί των προς συζήτηση θεμάτων. Σύμφωνα με την απόφαση της Ι.Σ.Ι ο καρπός του διαλόγου της επιτροπής διαλόγου της επιτροπής αυτής με την πολιτεία θα υποβληθεί στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας προς τελική έγκριση.

Στο κυβερνητικό επίπεδο πάντως, κάνουν ασκήσεις επί χάρτου, γράφοντας και σβήνοντας προκειμένου να καταλήξουν στο προσχέδιο νόμου που θα τεθεί προς διαβούλευση.

Μάλιστα, το Μαξίμου αναμένεται να επιστρατεύσει και πάλι τα βαριά χαρτιά του, ώστε να καθησυχάσουν τον Κλήρο για τις προωθούμενες αλλαγές.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.