Φέτος ως γνωστόν συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την πιο οδυνηρή δοκιμασία της νεώτερης ελληνικής ιστορίας, τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Της Δέσποινας Σωτηρίου
Η Εκκλησία της Ελλάδος τιμά την Επέτειο αυτή μέσα από διάφορες Εκδηλώσεις τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και περιφερειακό, με Εκδηλώσεις των Ιερών Μητροπόλεων Αυτής. Κεντρικό γεγονός των εν λόγω πρωτοβουλιών, σύμφωνα με Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, θα αποτελέσει μία μεγαλειώδης Συναυλία, αφιερωμένη στην Επέτειο του 1922, διά της οποίας η Ιερά Σύνοδος έκρινε πως, όχι μόνο θα αποδοθεί φόρος τιμής στην θυσία των Πατέρων μας, αλλά θα προβληθεί και το λαμπρό αυτό καλλιτεχνικό γεγονός στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία ως μία μαρτυρία ιστορικής μνήμης.

Η εκδήλωση αυτή, υπό τον τίτλο «ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Όσο σε θυμάμαι, ζεις!», θα πραγματοποιηθεί σήμερα το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 7.30 μ.μ., στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναικό Στάδιο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν 1922 νέοι της Εκκλησίας που συμμετέχουν στις παιδικές και νεανικές χορωδίες και στα παιδικά και νεανικά παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα Ιερών Μητροπόλεων και Ενοριών της Εκκλησίας της Ελλάδος και συνεργαζομένων φορέων. Θα συμπράξουν κορυφαίοι τραγουδιστές και καλλιτέχνες, όπως ο Δημήτρης Μπάσης, η Αρετή Κετιμέ και η Σοφία Μάνου, οι οποίοι θα τραγουδήσουν για τη Μικρασία, ενώ θα συμμετάσχουν η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ. και τα Μουσικά Σύνολα της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής και Χορωδία).

Την ευθύνη διοργανώσεως έχουν η Συνοδική Επιτροπή επί της Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος και η Υποεπιτροπή Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων, με την ευγενική και πολύτιμη αρωγή του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Αττικής και άλλων σημαντικών χορηγών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.