ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους της Εκκλησίας μετά τη δημοσιοποίηση των κυβερνητικών θέσεων για την προωθούμενη συμφωνία με την Πολιτεία. Την ώρα που ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλά για μια «αμοιβαία επωφελή συμφωνία» εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο διάλογος που διεξάγεται «θα δώσει πειστικές απαντήσεις στην παραπληροφόρηση που επικράτησε το προηγούμενο διάστημα», Ιεράρχες, Φανάρι και κληρικοί φαίνεται πως έχουν εντελώς αντίθετη άποψη.

Το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται στην ερχόμενη Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, οπότε και είναι η επόμενη συνάντηση Γαβρόγλου – Επιτροπής Διαλόγου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Επιτροπή Διαλόγου της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει κρατήσει χαμηλούς τόνους, ωστόσο χαρακτηριστική του προβληματισμού που υπάρχει ειδικά όσον αφορά στο μισθολογικό των κληρικών, είναι η δήλωση του Προέδρου της επιτροπής διαλόγου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου, ο οποίος εξερχόμενος της συνάντησης με τον Υπουργό Παιδείας σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα, λοιπόν, επιφυλασσόμαστε για αυτά τα οποία ακούσαμε, θα καταθέσουμε τις προτάσεις και γραπτώς θα συνεχιστεί αυτός ο διάλογος. Νομίζω αυτό πρέπει να λεχθεί για να φύγουν όλες οι άλλες ειδήσεις ότι δήθεν θα κατατεθεί στη Βουλή πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση και πριν λάβει απόφαση η Ιεραρχία».

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το Φανάρι, με τις πληροφορίες που διαρρέουν στα δημοσιογραφικά γραφεία να θέλουν το Πατριαρχείο να είναι έντονα δυσαρεστημένο με τις όλες εξελίξεις.

Μάλιστα, αντίθετα με ότι δημοσιοποιήθηκε λέγεται ότι η συνάντηση της Αντιπροσωπείας με τον Υπουργό Παιδείας, κάθε άλλο παρά σε θετικό κλίμα κινήθηκε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.